EXCLUSIV PRESSALERT LIVE Nicolae Robu, şantaj prin SMS la adresa unui proiectant....

EXCLUSIV PRESSALERT LIVE Nicolae Robu, şantaj prin SMS la adresa unui proiectant. Vezi conexiunile liberale ale afacerii de peste 10 milioane de euro VIDEO

11
DISTRIBUIȚI


mesaj robu santaj
Primarul Nicolae Robu a şantajat reprezentantul firmei care asigura proiectarea reabilitării termice a blocurilor din Timişoara, ameninţându-l cu plângeri penale dacă nu va semna documente aşa cum dorea instituţia pe care o conduce – dezvăluirea a fost făcută, în această seară, la emisiunea PRESSALERT LIVE de Cristian Palade, asociat la SC Proiect C&A SRL Timișoara. Palade este membru PNL, iar socrul său este verişor cu Nicolae Robu.Viceprimarul Timişoarei, Dan Diaconu, cel care a răspuns de acest proiect, nu a venit la emisiune deşi a fost invitat.

Acesta a povestit că în octombrie 2012 a fost chemat „de cineva din primărie” şi i s-a cerut să se apuce de proiectarea reabilitării termice din Timişoara, un contract fiind încheiat de abia în iarna anului următor, pentru o sumă de sub 15.000 euro ca să nu se facă licitaţie, la obiect precizându-se, la modul general, că trebuie să se ocupe de proiectare fără a se preciza numărul de blocuri. ‘Nu am pretins niciodată că firma şi eu, care am fost cel care a iniţiat acest proiect nu aveam nicio vină. Nu am susţinut acest lucru, evident că vor exista anumite cercetări şi noi vom avea de plătit pentru că am acceptat să facem nişte lucrări fără un contract”, a declarat Palade. Firma acestuia a întocmit proiecte tehnice pentru 65 de blocuri, datele fiind acceptate şi asumate de Primăria Timişoara care, ulterior, le-a transmis către ADR V Vest pentru obţinerea fondurilor europene prin Programul Operațional Regional, peste 10 milioane de euro.

Cristian Palade a susţinut că „problema a apărut în momentul în care noi am trimis aceşti indicatori aprobaţi în consiliu şi evident că la un moment dat valoarea cumulată a proiectării depăşea foarte mult valoarea din proiect care era de 79.500 de lei, cu toate că au fost date aceste devize şi au fost asumate de către primărie”. Acesta a declarat că documentele trimise de proiectant au fost falsificate de către angajaţii primăriei, atunci când au trimis spre aprobare consilierilor locali proiectele de hotărâre. „Au prezenat CLT alte devize, costurile estimative a investiţiei.


 Se vede, este lipită o foaie, aici apar alte cheltuieli privind informare şi publicitate. Acele documente, pe care s-a pus de primărie conform cu originalul, nu au existat niciodată emise de firma noastră, ei au pus aici valori şi au aprobat modificarea. O porţiune a fost lipită pe documentul nostru iniţial. Da, s-a falsificat documentul. Pe baza acestei chestiuni, s-au aprobat alte valori s-au mutat bani dinspre proiectare înspre consultanţă. Aceşti bani au fost puşi deoparte urmând să fie cheltuiţi în momentul când se realiza execuţia blocurilor”. Firma care are contract pentru consultanţă pentru reabilitarea blocurilor este SIAB Development din Cluj Napoca, aparţinându-i liberalului Mircea Abrudean, finul actualului senator PNL, Marius Nicoară, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

Pentru că nu a acceptat să semneze devizele prin care urma să primească 79.500 lei pentru toate proiectele în loc de un milion de lei şi a trimis o notificare municipalităţii, Palade a fost chemat la o întâlnire cu viceprimarul Dan Diaconu, unde a participat şi primarul Nicolae Robu care ” mi-a spus că mă joc cu un foc mare. (…)Le-am spus foarte răspicat că nu pot să semnez, că o să facem orice clarificare legată de orice alte aspecte mai puţin de semnarea devizelor care ar însemna ca eu să îmi sabotez propria firmă şi să o închid. Pentru realizarea proiectelor eu am cheltuit nişte bani”. A doua zi, Nicolae Robu i-a trimis lui Cristian Palade un SMS în care-l şantaja ca să semneze documentele. „D-le Palade, Dacă în cursul zilei de astăzi nu vă achitaţi de obligaţia de refacere-semnare a devizelor în termenii contractului pe care îl aveţi cu PMT, ne vom vedea nevoiţi să vă facem plângere penală pt şantaj şi boicot, respectiv pt recuperarea prejudiciului de peste 10 milioane euro ce ar rezulta ca urmare a atitudinii dv. Ceea ce faceţi este inadmisibil, profund imoral şi profund ilegal în acelaşi timp!” – scrie în mesajul transmis de Robu.

„Nu am fost ameninţat de nimeni în viaţa mea. M-a speriat, dar nu într-atât încât să semnez acele devize. Mai este un aspect – un om care se pretinde mare liberal procedează în felul acesta, pune pe butuci o firmă care a lucrat corect, în sensul că noi am făcut aceste proiecte, le-am predat. Ne-am achitat de toate sarcinile. O asemenea abordare nu are nimic cu o ţară europeană în care ne dorim să trăim. Nu cred că într-o societate normală, o astfel de ameninţare se poate întâmpla vizavi de orice firmă din ţara asta. Am venit înaintea lui Robu în PNL. La cum stau lucrurile, nu ar fi o mare cinste pentru un liberal că-şi ia ţeapă de la şeful lui de partid. Nu ştiu cât a contat acest lucru (relaţia de rudenie cu Nicolae Robu, n.a.)”, a comentat Palade pe marginea SMS-ului primit de la primar. După ce Nicolae Robu a reziliat contractul cu firma lui Palade, acesta a anunţat că a încercat o mediere, dar pentru că a eşuat se va adresa instanţei ca să-şi recupereze banii.

11 COMENTARII

  1. Daca contractul cu proiectantul a fost foarte vag, la fel de vag era si draftul de contract cu asociatiile de proprietari – prin care asociatia se obliga sa achite cei 30% din valoarea proiectului de reabilitare, fara sa stie care este aceasta valoare de investitie si fara sa stie cine va executa lucrarea. Astfel asociatia ar fi semnat un contact in care se obliga la plata, fara sa aiba controlul asupra valorii de investitie sau asupra calitatii lucrarii.
    In urma sedintei de asociatie s-a decis ca asociatia nu va semna acest contract cu primaria, datorita neclaritatii acestui contract care permite alegerea unor firme de constructii preferate de primarie si care nu pot asigura calitatea lucrarii.
    Informarea si publicitatea s-a realizat printr-o foaie a3 cu draftul de contract lipita in scara blocului!

  2. Am citit SMS-ul care nu numai ca nu il incrimineaza pe Robu dar il face sa creasca in ochii mei. Tipu asta, omu de afaceri cu pricina, este in mod cert un shmenar cu cravata fiindca in foarte mare masura numai astia castiga contracte cu statul. Mai mult decat atat, ziaristul asta chior si stramb, nu are nici un fel de cunostiinte juridice si o demonstreaza cu abnegatie zilnic. Nu e nimic incriminator dpdv legal in SMS-ul lui Robu. Poate putin cam multa implicare personala, in sensul ca in locul lui as fi trimis o adresa oficiala cu acelasi continut catre tepar si nicidecum un SMS.

  3. despre SMS – In principiu am aceaasi pararere despre incriminare si trimiterea unei adrese oficiale, alta despre cresterea in ochi.

    despre ziarist – Poate-i adevarat, poate nu despre cunostintele sale juridice. De ce credeti ca intr-o disputa aspectul fizic este sursa problemei sau a rezolvarii ei?

    despre omu’ de afaceri cu pricina – Credeti ca un shmenar s-ar expune astfel in incercarea de a-si rezolva problema? Ce alte shmenuri ati aflat ca a mai „intreprins”? De ce credeti ca ce s-a intamplat nu este si problema noastra, a timisorenilor? Sunteti de acord cu utilizarea banilor europeni prin intocmirea „de altfel” de acte?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.