EXCLUSIV Senatorul Ilie Sârbu, despre cumpărarea sediului PSD Timiș: „Nu suntem nici...

EXCLUSIV Senatorul Ilie Sârbu, despre cumpărarea sediului PSD Timiș: „Nu suntem nici bancă, nu suntem nici interlopi. E un partid, să ne trateze egal şi frăţeşte”

8
DISTRIBUIȚI

sarbu

Greii PSD Timiş  deputatul Sorin Grindeanu, senatorul Ilie Sîrbu şi şeful Titu Bojin se pun pe treabă pentru cumpărarea sediului de pe Tudor Vladimirescu. După ce în repetate rânduri edilul şef Nicolae Robu a spus că acea clădire se va vinde cu 700.000 de euro, preţ stabilit la evaluarea făcută de o firmă specializată, în vreme ce şeful PSD Timiş Titu Bojin spunea că la licitaţia valoarea va scădea, pe fir a intrat senatorul PSD Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta.

Legat de cumpărarea sediului Titu Bojin a declarat că „urmează ca Primăria Timişoara să demareze procedurile pentru posibilitatea de cumpărare a sediului,  în urma unei evaluări care a fost făcute. Sigur că va trebui făcut un material expertiză comercială după expertiza valorică pe care o au şi să scoată la licitaţie. În aceste condiţii aşteptăm ca probabil după alegeri, pentru că nu e nevoie ca să ne mai chinuim  acum să facem demersurile pentru cumpărare, iar luna viitoare primăria va scoate sediul la vânzare”.


 Ilie Sârbu a atenţionat că „domnul Robu şi cu toţi ceilialţi domni, care au cumpărat sediile pe nimic aproape, să se gândescă că  tot un partid acum se adresează primăriei să cumpere un sediu. Există o anumită formulă şi cutumă prin care se stabileau aceste preţuri pentru partide. Nu suntem nici societate comercială care face afaceri, nu suntem nici bancă, nu suntem nici interlopi. E un partid. Să ne trateze egal şi frăţeşte, aşa cum au luat ei, că dacă nu o să umblăm şi noi la documente, ca să vedem fiecare partid cât a plătit pentru sediile mult mai centrale şi bune, cât cel pe care l-am luat noi.  Nu am făcut niciun demers, am avut încredere în preşedintele CJT şi în domnul Grindeanu care e deputat şi preşedintele organizaţiei municipale, dar nu cred că putem lăsa lucrurile aşa”. 

Bojin a subliniat că PSD a cedat mai multe sedii printre care cel de pe Loga, care a fost retrocedat după care a primit un teren pe Republicii, pe care l-a cedat din nou şi că este o obligaţie de corectitudine ca PSD să ia un nou sediu. Şeful PSD spune că nu vrea să cumpere clădirea nici măcar la preţul la care au cumpărat alţii, nici gratis, dar nici nu doreşte să plătească 700.000, „pentru că nu suntem samsari de terenuri şi imobile”. Şeful PSD Timişoara, Sorin Grindeanu, a conchis  că „nu e domnul Robu,  e o comisie în cadrul primăriei, că nu hotârâşte domnul Robu şi trebuie să respectăm legea. Aici nu e că vrea Robu şi vrea Robu.  Legea care s-a respectat în cazurile trecute, trebuie să se respecte şi acum”.

FOTO Adrian Pîclișan

8 COMENTARII

  1. Adica sa inteleg ca PSD, Grindeanu si Bojin vor sa primeasca pe de-a moaca un sediu care valoreaza 1 milion de euro? Pai nu sunt ei mai mult decat deplasati si foarte nefericiti in modul de gandire? Ca si cetatean al Timisoarei propun primariei sa scoata sediul la licitatie si acela care da mai mult acela sa devina proprietar. Nu sunt de acord sa se faca rabat de la pret PSD-ului.

  2. Domu’ Marius , adica cum ? PNL-ul , PDL-ul, PC-ul …. etc au primit sedii si plataes o chirie de 2 lei iar PSD-ul care-i cel mai mare partid , nu. Asta nu se poate, chiar daca crapa fatalaul de primar. Daca nu vrea sa-l vanda , atunci o chirie ca si la ceilalti. Punct.

  3. Am demonstrat cu dovezi concrete, că suma cu care s-a propus a fi vândută către PSD Timiş (99.000 de euro) nu poate fi preţul real al unei clădiri de peste 1200mp cu demisol, parter, etaj 1 , mansardă , la care numai valoarea lucrarilor de renovare efectuate pe bani publici în anul 2012 a fost de 770 000 lei.
    PSD este atât de sărac încât timişorenii trebuie să-i dea, la preţ de apartament, o clădire impozantă renovată pe bani publici?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.