EXCLUSIV Un personaj cheie confirmă acuzaţiile DNA la adresa deputatului Popoviciu în...

EXCLUSIV Un personaj cheie confirmă acuzaţiile DNA la adresa deputatului Popoviciu în dosarul spaţiilor de la aeroport

6
DISTRIBUIȚI

alin popoviciu 5

Acuzaţiile DNA la adresa celor trei pedelişti – Alin Popoviciu, Constantin Ostaficiuc şi Cornel Sămărtinean – în dosarul închirierii spaţiilor de la aeroportul „Traian Vuia” au fost confirmate pentru PRESSALERT.ro de o declaraţie a unui personaj cheie. Vă reamintim că fostul director al aeroportului, deputatul de acum Sămărtinean, şi fostul director comercial, Marius Mezin, au fost acuzaţi de abuz în serviciu, iar Popoviciu şi Ostaficiuc de instigare la abuz în serviciu.

În paralel cu pseudo-licitaţiile pentru închirierea spaţiilor comerciale care au ajuns la firma Trinvest Bakery SRL, condusă de vărul lui Alin Popoviciu, conducerea aeroportului s-a pus să amenajeze spaţiul de 80 de mp, aflat în apropierea porţilor de îmbarcare, invocându-se o „igienizare” a spaţiului.


Conform contractului, amenajarea era o obligaţie asumată prin contract. PRESSALERT.ro a dezvăluit că a fost falsificat contractul de închiriere, căruia i-au fost modificate câteva clauze, inclusiv durata, numărul iniţial de contract ajungând pe un alt contract cu constructorul care a amenajat spaţiul, firma Tir Cons SRL. Deşi lucrările au fost efectuate la sfârşitul anului 2010, contractul s-a încheiat în 2011, dar antedatat octombrie 2010.  Firma de construcţii Tir Cons a facturat aeroportului 25.548,96 lei pentru lucrările de amenajare, deşi acestea erau obligaţia firmei controlate de Popoviciu şi Ostaficiuc.

Întrebat de PRESSALERT.ro dacă Popoviciu a dat indicaţii legate de amenajarea spaţiului, patronul firmei Tir Cons SRL, Cristian Tiron, a declarat: „Știam că o să fie el în spațiu. Ştiam chestia asta. A fost zugrăveală, schimbat de gresie. Știam că o să fie careva dintre ei. Am auzit. Am fost chemat să fac lucrarea. Și din ce am auzit. Sunt contructor și cunoscut de foarte multă lume din Timișoara. Au fost multe discuții din care am tras concluzia că o să fie ei pe spațiu”. Tiron a explicat că a fost chemat să amenajeze spaţiul pentru că a fost inginer constructor al aeroportului, iar indicaţiile de culoare şi materiale au venit prin direcţia tehnică subordonată lui Sămărtinean.

6 COMENTARII

  1. Bravo Tiron.ai sange in istalatie,un sincer bravo,Mezin a semnat ca primarul,avea sabia lui Samartinean deasupra capului!Dipl.ing.director general al aeroportului Traian Vuia este singurul vinovat!!!Popoviciu,Ostaficiuc nu erau angajatii aeroportului!!!Sa plateasca toate pagubele aduse statului roman,smecheria cu dividentele 2010-2012,iar la sfarsit valiza si la poarta puscariei!!!

  2. Acest deputat pe nume Samartinean Cornel Mircea,mai este cercetat intr-un dosar penal,datat din 2012,pentru spionaj asupra angajatilor aeroportului Traian Vuia,perioada 10 ianuarie 2010-18 iunie 2012,dar fara rezultat pronuntat,azi 01 iunie 2014!!!

  3. Domnule procuror-sef serviciu DNA-Schiffbeck Tamas,acest caz este unul mai deosebit,deoarece au fost implicate zeci de persoane,rotitele au functionat fara greseala in perioada 10 ianuarie 2010-18 iunie 2012 ora 10:00.In acest interval de 30 de luni,circa 35 de angajati ai aeroportului Traian Vuia au fost umiliti,schimbati din functii pe varii motive,au fost tarati in procese civile,s-a ajuns la unul dintre procese sa se invoce ca respectivul angajat,cu o vechime de peste 20 de ani,nici nu este …angajatul aeroportului!?!Pedeapsa in acest dosar penal trebuie sa fie una exemplara,deoarece pagubele materiale,nu vor motiva NICIODATA,umilinta umana!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.