Explicaţii mult aşteptate. Cum vede Adrian Orza unificarea dreptei şi ce spune...

Explicaţii mult aşteptate. Cum vede Adrian Orza unificarea dreptei şi ce spune despre faptul că l-a dezamăgit pe Gheorghe Ciuhandu

0
DISTRIBUIȚI

parcul-rozelor-ciuhandu-orza-300x200

După ce a concluzionat că scorul de la alegerile din 25 mai arată clar faptul că el l-ar fi bătut pe Nicolae Robu în lupta pentru Primăria Timişoara, ţărănistul Adrian Orza a vorbit astăzi de un „hipopotam politic USL care a măturat tot”.

Revenind la alegerile recente şi la rezultatele dezastruoase, Orza a ţinut o pledoarie pentru unificarea dreptei. „Am discutat cu domnul Robu înainte de a alege candidatul pentru colegiul 3 deputați Timișoara, e logic că alegerile astea s-au ţinut deşi nu avea niciun rost să se ţină. În normal, pentru jumătate de mandat nu se calcă nimeni în picioare, ele s-au ţinut special ca PSD să arate că era o ţintă de forţă. La nivel naţional Timişoara era cu atât mai importantă pentru acest scop.


Am încercat personal să discut cu toţi liderii din plan local ai partidelor de dreapta şi să încerc o apropiere, să le arăt că din punctul meu de vedere nu există niciun resentiment. Am avut discuţii foarte bune şi cu PDL şi cu PNL, deschise, sincere, oamenii mă cunosc de atâţia ani, ştiu ce am făcut”.

Orza a subliniat că unificarea dreptei nu se face nici la birt, nici în jurul unor oameni, ci în jurul unor idei, iar dacă liderii nu înţeleg asta, atunci vor da chix şi odată cu ei şi partidele lor. Legat de alegerea candidatului pentru prezidenţiale, Orza spune că „dreapta, odată unificată, trebuie să facă un sondaj pentru alegerea celui mai bine cotat om, lăsând astfel deoparte orgoliile. Dacă pe marginea unificării dreptei ţărănistul a fost foarte comunicativ, lucrurile s-au schimbat când a fost adus în discuţie subiectul îndepărtării de PNŢCD. Orza a spus că a fost îndepărtat de actuala conducere, care a arătat cât de bine poate gestiona lucrurile prin scorul de 1%. Întrebat cum comentează faptul că fostul primar Gheorghe Ciuhandu a spus că l-a dezamăgit, Orza a comentat „când o să vă povestesc toate lucrurile o să înțelegeţi că nu a fost deloc așa. Dacă e cineva care a avut de suferit și de a fi dezamăgit acela sunt eu. Nu pot să privesc lucrurile personal pentru că atunci se dinamitează tot felul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.