FEST-FDR nu s-a încheiat. Partea a doua urmează în iunie, iar până...

FEST-FDR nu s-a încheiat. Partea a doua urmează în iunie, iar până atunci mai sunt două PREMIERE

0
DISTRIBUIȚI

credit  José Rodriguez (12)

Prima parte a Festivalului European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Românești (FEST – FDR) s-a încheiat duminică seara, la sala doi, cu o reprezentație inspirată a actorilor Naționalului timișorean după ”Cabaretul cuvintelor” de Matei Vișniec.

Timișoara și-a consolidat în ultima săptămână poziția de capitală a artelor spectacolelor. Un bilanț sumar al primelor cinci zile de  FEST-FDR2014 aduce împreună peste 150 de artiști și oameni ai scenei prezenți la Timișoara, 15 reprezentații din cele mai diverse, probleme stringente ale realității abordate creativ, din perspective multiple, săli pline și public entuziast. Lucrurile nu se opresc aici.

După cea mai importantă panoramă a spectacolului și dramaturgiei contemporane românești (secțiunea FDR),  Festivalul European al Spectacolului Timișoara –Festival al Dramaturgiei Românești va continua să celebreze diversitatea artelor scenei între 10 și 17 iunie”, anunță reprezentanții Naționalului timișorean.


Urmează spectacole grandioase ce vor fi jucate pe stradă, un regal de teatru-dans (garantat de nume ca Gigi Căciuleanu, Răzvan Mazilu și Andrea Gavriliu) și dramaturgie contemporană. Dacă adăugăm și nume-surpriză precum Peter Stein sau Christian Lacroix, prezente prin spectacolele lor, dar și reprezentații susținute de două dintre cele mai importante teatre europene, perspectiva asupra ediției 2014 a FEST-FDR  este completă.

senza tempo credit Alfred Mauve (1)

Două premiere

Până atunci, iubitorii de teatru vor avea ocazia de a se reîntâlni cu sălile de spectacol. În cele trei sptămâni care au rămas, Teatrul Național din Timișoara a pregătit o ofertă demnă de o primăvară teatrală: în 22 mai, spectacolul ”Scrisori de Dragoste către Stalin”, de Juan Mayorga , în regia lui Ștefan Iordănescu, avându-i ca protagoniști pe actorii Mălina Manovici, Victor Manovici și Damian Oancea va explora relația complicată între creație și mecanismele puterii. O nouă premieră își așteaptă publicul pe 7 iunie. Este vorba de ”Canicula” de Antoaneta Zaharia, regia Miruna Radu, în interpretarea actorilor Mirela Puia și Cătălin Ursu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.