Festivalul Internațional de Teatru Nou vine cu spectacole de renume în vestul...

Festivalul Internațional de Teatru Nou vine cu spectacole de renume în vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

afis perplex

Peste două zile, pe 9, la ora 19,00, bate gongul inaugural al ediției din acest an a Festivalului Internațional de Teatru Nou de la Arad (9 – 18 mai). Deschiderea va aparține Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ Arad care va prezenta premiera spectacolului PERPLEX, de Marius von Mayenbrug, în regia lui Theodor Cristian Popescu, scenografia lui Mihai Păcurar și coregrafia Andreei Gavriliu (câștigătoare a Premiului UNITER pentru teatru – dans).


Distribuția este formată din actorii Carmen Vlaga Bogdan, Cecilia Donat, Andrei Elek și Alex Mărgineanu.

Regizorul Theodor Cristian Popescu promite „un spectacol care nu seamănă cu  multe altele“, textul lui Mayenburg fiind extrem de generos, atât pentru regizor, cât și pentru scenograf și actori. El apare ca un puzzle teatral ce îşi schimbă în permanenţă forma, ţinându-l tensionat pe spectator da capo al fine, influentul scriitor Marius von Mayenburg realizând o piesă a absurdului contemporan, extrem de ofertantă și amuzantă. Personajele sale sunt un fel de ființe – mozaic ce bâjbâie într-o realitate aflată constant în dezintegrare, căutând / sperând (la) un punct de sprijin, un teren care să nu le mai fugă permanent de sub picioare.

Noul spectacol al Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ Arad face parte din proiectul „Portret de autor dramatic european contemporan“, proiect care va aduce în fața spectatorilor opere aparținând celor mai importanți dramaturgi europeni ai momentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.