Fundă umană și luminițe pe Bega, în memoria celor care au murit...

Fundă umană și luminițe pe Bega, în memoria celor care au murit de SIDA. Numărul bolnavilor diagnosticați cu virusul HIV crește îngrijorător

0
DISTRIBUIȚI

IMG_3150

Aproximativ 250 de oameni din vestul țării, majoritatea tineri, au pierdut, în ultimii 20 de ani, lupta cu o boală nemiloasă, SIDA. În memoria celor care au murit din cauza virusului HIV, în această seară, zeci de voluntari din cadrul Grupului local de Acțiune HIV/SIDA Timișoara au realizat o fundă umană, în Piața Victoriei, ca semn de solidaritate cu pacienții afectați de această boală.

Mai mult, imediat după lăsarea nopții, sute de candele au fost aprinse pe Bega, câte o luminiță pentru fiecare suflet care a plecat prea repede spre cer. Acțiunile au avut loc în cadrul Zilei Internaționale a Lumânărilor Aprinse ce se sărbătorește în orașul de pe Bega pentru cel de-al 11-lea an consecutiv.

Ionela Apostol, reprezentant al Grupului local de Acțiune HIV/SIDA, ne-a spus că, în continuare, oamenii sunt reticenți cu cei care au SIDA pentru că încă își imaginează că această boală se ia.


“Vrem să transmitem comunității să nu-i mai fie teamă față de aceste persoane și să le accepte. Există în continuare o reticență, sperăm că printr-o cât mai multă informare, cei care au SIDA să nu mai fie atât de stigmatizați”, atrage atenția Ionela Apostol.

Reprezentanta Grupului local de Acțiune HIV/SIDA mai povestește că, anul trecut, la nivel național au fost depistate 800 de cazuri noi. „Este îngrijorător că au fost diagnosticate atât de multe persoane cu SIDA. În vestul țării am descoperit 27 de persoane. Noi facem prevenție cu consumatori de droguri injectabile, cu persoanele care practică sexul comercial și cu tinerii”, mai spune Ionela Apostol.

Anul trecut, 12 persoane din vestul țării au murit din cauza acestei boli.

IMG_3107

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.