Ginerele lui Bercea Mondial, arestat preventiv în cazul presupusei şantajări a lui...

Ginerele lui Bercea Mondial, arestat preventiv în cazul presupusei şantajări a lui Mircea Băsescu

2
DISTRIBUIȚI

bercea-mondial-trimis-in-judecata-pentru-evaziune-fiscala-si-spalare-de-bani-1

Ginerele lui Bercea Mondial, acuzat că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, căruia i-ar fi cerut 280.000 de euro ameninţându-l că va face publice informaţii compromiţătoare, a fost arestat preventiv, vineri, seară, pentru 30 de zile, decizia nefiind definitivă, scrie Mediafax. Magistraţii Tribunalului Constanţa au admis, vineri seară, propunerea procurorilor DNA în cazul lui Marius Constantin, acuzat de şantaj în stare de recidivă, şi au emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, transmite corespondentul Mediafax.

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Mircea Băsescu a fost şantajat de ginerele şi fiica lui Bercea Mondial, care l-au ameninţat că, dacă nu le dă 280.000 de euro, vor face publice informaţii despre presupusa implicare a acestuia în fapte de corupţie, cei doi fiind prinşi când primeau 10.000 de euro, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 ore, începând de joi, ora 23.55, a lui Marius Constantin, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, în stare de recidivă, arată vineri DNA, într-un comunicat de presă. Sursa citată a precizat că în aceeaşi cauză mai sunt cercetate două persoane, respectiv Izaura Anghel şi minor în vârstă de 17 ani, faţă de care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj.

„În ordonanţa de reţinere întocmită de procurori se arată că, în cauză există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la datele de 26 mai 2014 şi 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a exercitat constrângeri asupra unei persoane, denunţător în cauză, constând în ameninţarea cu darea în vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracţiuni de corupţie.


Ameninţările au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vătămată să dea suma de 280.000 euro”, potrivit DNA.

Potrivit unor surse judiciare, denunţătorul este Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, iar cei care l-ar fi şantajat sunt ginerele lui Bercea Mondial şi una dintre fiicele acestuia. În 29 mai, Marius Constantin şi celelalte două persoane au fost prinşi în flagrant, în timp ce primeau 10.000 euro de la denunţător, potrivit DNA. În cazul Izaurei Anghel şi a celeilalte persoane, procurorii au luat măsura controlului judiciar.

Fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel, susţine însă că banii pe care i-a luat de la Mircea Băsescu joi seară reprezintă o parte dintr-o datorie mai veche, de 600.000 de euro, pe care fratele preşedintelui Traian Băsescu i-a primit de la Sandu Anghel, pentru a-l ajuta pe acesta să scape de închisoare.

Izaura Anghel spune că familia sa i-a dat lui Mircea Băsescu 600.000 de euro pentru a-l ajuta pe Bercea Mondial să scape de închisoare, iar după ce tatăl ei a fost condamnat la închisoare, i-a cerut fratelui preşedintelui Traian Băsescu banii respectivi înapoi.

Ulterior, Mircea Băsescu a înapoiat familiei Anghel suma de 315.000 euro, urmând să mai restitue încă 285.000 de euro, potrivit Izaurei Anghel.

2 COMENTARII

  1. mai basescu esti un corupt ceri 1 ,milion euro dela bercea ???? sal lasi liber si nu te ti de cuvant ,ieie bani si mircea da telefon la fata lui bercea vino sati dau bani,vine cu barbatul ei si fetita de 4 ani ce ai botezato cand te pupai cu noi acuma dna,conplicii tai aresteaza ginerele lui bercea pe motiv ca ce ??? tu iai da 1o.ooo de euro si dna lau arestat ,un proces marsav mai paranoia debil mergi la palazul mare sa te tratezi sa te tratam noi cu ceva tare la chelie

  2. mai basescu esti un corupt ceri 1 ,milion euro dela bercea ???? sal lasi liber si nu te ti de cuvant ,ieie bani si mircea da telefon la fata lui bercea vino sati dau bani,vine cu barbatul ei si fetita de 4 ani ce ai botezato cand te pupai cu noi acuma dna,conplicii tai aresteaza ginerele lui bercea pe motiv ca ce ??? tu iai da 1o.ooo de euro si dna lau arestat ,un proces marsav mai paranoia debil mergi la palazul mare sa te tratezi sa te tratam noi cu ceva tare la chelie nu afisati ????basescu va ataca ????

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.