A sunat gongul pentru TESZT. Participanții la festival sunt invitați să facă...

A sunat gongul pentru TESZT. Participanții la festival sunt invitați să facă donații pentru sinistrații din Serbia

0
DISTRIBUIȚI

Cu trei lovituri de gong, directorul de la Csiky Gergely a anunțat, sâmbătă seara, deschiderea Festivalului Euroregional de Teatru TESZT, la Timișoara. ”Tema festivalului din acest an este trecutul, prelucrarea trecutului, în jurul acestei provocări se grupează spectacolele”, a punctate Balázs Attila.

balazs gong

Alături de directorul Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely”, la ceremonie s-au aflat Sályi Lőrinc, consulul Ungariei, Vesna Kolinovic, consulul Serbiei, și deputatul Slavomir Gvozdenovic, lider al comunității sârbe din România. ”Știm că lumea este o scenă, iar dacă lumea este la fel ca scena deschisă tuturor acestor teatre, aici, la Teatrul Maghiar din Timișoara, este o lume foarte frumoasă, în care suntem norocoși să trăim”, a spus consulul Sályi Lőrinc.


Directorul Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely”, Attila, a anunțat că pe întreaga durată a Festivalului TESZT vor fi se vor colecta donații pentru sinistrații recentelor inundații din Serbia.

Sâmbătă seara a fost inaugurată ”expoziția pe pardoseală” cu tema ”Trecutul regăsit”, realizată de Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” în parteneriat cu Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest. La vernisaj au fost decernate și premiile concursului de creație pentru această expoziție. Laureați sunt Szabo Kinga, Alina Crețu și Cecilia Hausmann.

Primul spectacol jucat în TESZT Festival 2014 a fost ”Incendii” de Wajdi Mouawad, montat în premieră națională de Radu-Alexandru Nica. ”Incendii este o poveste de tip puzzle despre pierderea unui trecut misterios și plin de tenebre, ce se lasă cu greu recuperat”, susține regizorul.

Festivalul Euroregional TESZT se desfășoară în perioada 24-31 mai 2014 și reunește la Timișoara producțiile a 15 teatre și companii de spectacol din România, Ungaria și Serbia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.