Grupul american Elevation concertează în PREMIERĂ pe scena Filarmonicii Banatului VIDEO

Grupul american Elevation concertează în PREMIERĂ pe scena Filarmonicii Banatului VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ELEVATION_d [1024x768]

Grupul newyorkez de jazz Elevation – din care face parte şi pianistul de origine română Lucian Ban – va susţine un concert extraordinar pe scena Filarmonicii Banatul, în 26 mai, de la ora 19, în cadrul căruia va prezenta muzica din albumul Mystery. Concertul – eveniment organizat de Primăria Timişoara şi Filarmonica Banatului are parte de intrare gratuită. Editat şi lansat anul trecut de prestigioasa casă de discuri americană Sunnyside Records, albumul Mystery a fost multiplu nominalizat de critici şi reviste de specialitate drept BEST of 2013 alături de cele mai mari nume ale jazz-ului contemporan, de la Keith Jarrett, la Wayne Shorter și David Murray.

În premieră, pe scena din Timişoara, grupul se află în formula originală de pe album cu John Hébert și Eric McPherson, alături de cunoscutul saxophonist Abraham Burton și de liderul grupului, pianistul de origine română Lucian Ban.


Ei reprezintă ”noul jazz” în forma sa cea mai spectaculoasă. Numit de Todd Barkan, curator Lincoln Center ”unul dintre cei mai mari saxofoniști tenori ai timpului nostru”, Abraham Burton spune despre colaborarea cu Lucian Ban: ”Muzica lui este printre cele mai creative pe care le-am cântat vreodată. Are multă emoție și trăire, are și un ritm propriu interior, curge foarte bine, este foarte lirică.”

La rândul său, Lucian Ban consideră că: ”Între mine și Abraham există o chimie muzicală și umană cu totul particulară. El este unul dintre cei mai mari cunoscători ai tradiției jazz-ului american și posedă un simț al melodiei uluitor, cu totul unic între muzicienii de jazz”.
Muzica grupului ELEVATION a fost apreciată de Time Out New York drept o mostră de ”jazz post-bop care se îndreaptă spre avangardă fără să piardă efervescența swing-ului”. Extraordinarul grup american a susținut de-a lungul anilor nenumărate concerte în lume, în Franța, Austria, Belgia, Germania, Olanda, dezvoltând un repertoriu ce s-a rafinat în timp, și oferind un material ce impresionează grație originalității și cucerește audiența prin incredibila creativitate a celor ce îl alcătuiesc. În deschiderea concertului din Timişoara va cânta Johnny Bota Group.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.