Imaginea din afara sistemului. Proiect video inedit, lansat la Timișoara

Imaginea din afara sistemului. Proiect video inedit, lansat la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

insert 1

Timișoara este plină de oameni despre care merită să știi, oameni care au reuşit să își concretizeze ideile în proiecte originale, cu impact în comunitate, dar care sunt prea puțin sunt scoși în evidență. Acest lucru a dat naștere unui proiect inedit desfășurat în Timișoara care are menirea de ai face cunoscuți pe cei care au reușit să își transforme visele în realitate.

Proiectul se numește INSERT și este inițiat de Camera 4, o organizație nonprofit care îşi propune să dezvolte comunitatea fotografilor și a operatorilor de imagine din România, să ajute ONG-urile din România să-și facă cunoscute programele și inițiativele prin intermediul imaginii filmate sau a fotografiei, să desfășoare activități de voluntariat pentru campaniile umanitare și pentru proiectele de protecția mediului.

INSERT este un produs media compus din interviuri de scurtă durată, iar ideea îi aparține Cristinei Băican.


„Într-o comunitate în continuă schimbare avem repere, dar ne raportăm cu greu la anumite lucruri. Prin acest proiect noi nu ne dorim să propunem niște modele, ci să scoatem în față niște oameni faini care nu sunt vizibili. Oameni care au făcut ceva, care și-au concretizat ideile și care au lăsat ceva în urmă pentru comunitate. Acest proiect este pe bază de voluntariat. Fiecare și-a rupt din timpul său liber pentru a crea niște testimoniale de cinci, șase minute. Oricine are cinci, șase minute pe zi să se uite la aceste testimoniale, dar asta ține de modul în care vor reacționa timișorenii și trebuie să găsim parteneri pentru a dezvolta acest proiect pilot”, ne-a spus Cristina Băican, manager de proiect.

Proiectul s-a lansat vineri, la Bierhaus, unde a fost prezentat materialul pilot realizat din patru interviuri. Protagoniştii interviurilor sunt Alina Ilea (actriță), Andreea Iager Tako (voluntar, co-fondator Festival PLAI), Florin Iepan (regizor, producător independent) şi Octavian Horvath (Vita – Implant pentru refuz, Blazzaj). Interviurile au ca scop comunicarea unor mesaje simple, adresate în mod direct, care aduc în peisajul multimedia o abordare care încurajează autenticul. INSERT nu este axat doar pe partea culturală, ci va prezenta interviuri cu timișoreni de succes indiferent de domeniul de activitate. Începând de astăzi, cele patru interviuri pot fi vizualizate pe canalul de YouTube Camera4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.