Începe Festivalul Internațional de Teatru Nou. Ce piese pot fi văzute în...

Începe Festivalul Internațional de Teatru Nou. Ce piese pot fi văzute în acest weekend

0
DISTRIBUIȚI

maraton2

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Nou, care va oferi publicului o selecţie de 25 de spectacole de teatru contemporan se va desfășura în perioada 9 – 18 mai pe scenele celor două săli ale Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, precum şi în cluburi sau în aer liber.

Festivalul din acest an debutează cu o premieră a teatrului arădean, „Perplex” de Marius von Mayemburg, în regia lui Theodor Cristian Popescu, vineri, la ora 19.00, în sala mare a Teatrului „Ioan Slavici”.

Alături de acest spectacol, festivalul cuprinde titluri precum „Zic Zac”, un spectacol de Andreea Gavriliu, laureat la gala UNATC, „Scene din viaţa insectelor” în regia lui Victor Ioan Frunză, „Dreaming Romania”, o montare laureată la Festivalul Teatrelor Independente sau „Parallel”, spectacol nominalizat la premiile UNITER.

Secţiunea „Focus” îl are ca protagonist pe regizorul Radu Afrim, cu patru din creaţiile sale: „Castingul dracului”, pus în scenă la teatrul din Târgu Mureş, „Când ploaia se va opri”, spectacol montat la teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti, „Fetiţa din bolul peştelui auriu”, producţie a teatrului german din Timişoara şi „Hai iu iu nu Hey you yo”, un spectacol montat la Bucureşti. Teatrul timişorean Auăleu va fi prezent cu o înscenare de Ovidiu Mihăiţă, „Circus mundi”, iar teatrul maghiar „Csiky Gergely”, cu spectacolul „Gardenia”.

Alături de spectacole montate scene importante ale ţării, vor participa şi trupe teatrale din Germania, Slovacia şi Ungaria.


Programul este completat de o secţiune nouă, intitulată „HOP la festival”, care cuprinde recitaluri ale laureaţilor galei de anul trecut şi o serie de concerte. Printre invitaţi se numără şi muzicianul timişorean Cári Tibor, laureat al premiului UNITER pentru muzică de teatru în 2013, care a avut colaborări şi cu teatrul arădean. Recitalul său va cuprinde piese compuse pentru spectacole de teatru jucate pe scenele din România şi Ungaria.

Iată programul FITN pentru acest weekend:

SÂMBĂTĂ, 10 MAI

Ora 11,00, sala Studio

AMIFRAN Arad

DIPTIC

după texte de J. Prévert, F. Dequidt, F. Pavloff și J. Rebotier

Regia – Florin Didilescu

Ora 19,00, sala Studio

Asociaţia ARENA & Green Hours – Teatrul LUNI

AGGRESSIVE MEDIOCRITY

Regie şi concept – Catinca Drăgănescu

Ora 21,00, sala mare

FOCUS – RADU AFRIM

Teatrul Naţional Târgu Mureş, Compania „Tompa Miklos“

CASTINGUL DRACULUI

Un spectacol de Radu Afrim

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 14 ani

 

DUMINICĂ, 11 MAI

Ora 19,00, sala mare

FOCUS – RADU AFRIM

Teatrul „Toma Caragiu“ Ploieşti

CÂND PLOAIA SE VA OPRI, de Andrew Bovell

Regia – Radu Afrim

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani

Ora 21,30, sala Studio

FOCUS – RADU AFRIM

UNITER

Hai iu iu nu Hey you you

Un concept de Radu Afrim

Muzica – Vlaicu Golcea

Ora 22,30, Club Flex

Doctor’s Studio & Godot Cafe Teatru

LSD THEATRE SHOW

de Christopher Durang

Regia – Horia Suru

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.