Începe primul festival de „teatru neinstituționalizat” la Timișoara. Vezi unde poți găsi...

Începe primul festival de „teatru neinstituționalizat” la Timișoara. Vezi unde poți găsi bilete

0
DISTRIBUIȚI
Bogdan Cotîrță (stânga) și Ovidiu Mihăiță, la o conferință neconvențională pentru un festival neconvențional
Bogdan Cotîrță (stânga) și Ovidiu Mihăiță, la o conferință neconvențională pentru un festival neconvențional

Prima ediție a Festivalului de Teatru Independent „Antagon” începe peste o săptămână la Timișoara, și promite să fie „un festival al spectatorilor și actorilor, care promovează teatru independent, neinstituționalizat, cu spectacole jucate în spații alternative”.

La festival (denumire pe marginea căreia s-a discutat mult între organizatori, evenimentul nefiind unul cu premii, câștigători și așa mai departe) vor participa trupe din București, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Iași sau Timișoara. „Ăsta am vrut să fie specificul festivalului, să fie doar trupe din afara cadrului instituțional.


Ne-am apucat acum un an de organizare, iar lista pieselor a fost schimbată de mai multe ori de atunci, pentru că importante sunt trupele, nu neapărat piesele”, a spus Bogdan Cotîrță, unul dintre organizatori.

„Acesta a fost poate cel mai riguros criteriu, să vină companii de teatru independent, am căutat trupe care s-au «împământenit» în spațiul lor. În mode deliberat am ales să nu apelăm la bani publici. Bugetul festivalului e foarte mic, cam cu cât se face un afiș în alte părți. Mulți dintre cei care vin vor sta la prieteni, la noi, mâncarea o vom face noi, la ceaun, seara, iar spectatorii sunt și ei bineveniți, cei care doresc”, a spus Ovidiu Mihăiță, reprezentantul Auăleu Teatru, și el parte din „comitetul” de organizare.

Prețul biletelor este de 20 de lei pentru spectacolele dintre 1 și 8 iunie este de 20 de lei, cu câteva excepții, iar tichetele pot fi găsite la Scârț Loc Lejer, Aethernative Cafe, Electric Theatre și Librăriile Cărturești din Timișoara. Programul detaliat poate fi consultat pe site-ul oficial al festivalului, unde găsiți și amănunte despre trupele care vor fi prezente și despre piesele care vor fi jucate.

Reprezentațiile de deschidere și închidere ale Festivalului de Teatru Independent „Antagon”, ambele susținute de Auăleu Teatru, sunt cu intrarea liberă, „din partea casei”, după cum spune Ovidiu Mihăiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.