Inspecția Judiciară vine în control la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș....

Inspecția Judiciară vine în control la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș. Vezi de la ce gest al prim-procurorului Bâc a pornit totul

2
DISTRIBUIȚI

parchet intrare

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, la sfârșitul lunii trecute, sesizarea Inspecției Judiciare pentru efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș. Totul a pornit de la o plângere de apărare a independeţei profesionale de către procurorul Ştefăniţă Gogea, care a lucrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, acum fiind la structura similară din Braşov. În 28 ianuarie 2014, prim procurorul Vasile Bâc cel care conduce Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a convocat o şedinţă de lucru cu procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, atrăgându-le atenţia asupra modului de soluţionare a dosarelor.


Bâc a cerut printre altele ca declinările către structura pe care o conduce să fie făcute doar dacă există „un aviz favorabil al procurorilor de la eşalonul superior sau ca propunerile de arestare preventivă ale organelor de poliţie judiciară să nu mai fie supuse cenzurii procurorilor de caz sub aspectul temeiniciei şi legalităţii acestora, urmând să fie înaintate direct instanţei de judecată”. Secţia de procurori a CSM a constatat că au fost doar recomandări, care nu au încălcat independenţa procurorului, aceste solicitări făcute de prim-procurorul Bâc nefiind însoţite de „modalităţi de impunere unui astfel de mod de lucru”.

În schimb, secţia de procurori a reţinut că „se profilează indicii privind deficienţe de comunicare între prim- procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş şi procurori din cadrul unităţilor de parchet inferioare”. Din acest motiv s-a dispus sesizarea Inspecţiei Judiciare care va efectua verificări legate de management  „privind organizarea eficientă, comportamentul şi comunicarea”. Decizia a fost luată în unanimitate de membrii secţiei de procurori din CSM prin vot secret. 

2 COMENTARII

  1. HALLO Inspectia Judiciara !
    va rog sa verificati de ce blocheaza domnu bac de ani de zile dosarul penal cu cele peste 400 de locuinte de la Legea 112/1995 repartizate si vandute ILEGAL de Primarul Ciuhandu domnu miut si domnu cojocare de la Primaria Timisoara pe preturi de valoare de inventar unei intregi armate de judecatori procurori politisti sefi de partide (CAZ UNIC IN ROMANIA) . inclusiv domnu bac a obtinut ilegal si prin fals o asemenea locuinta. !!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.