Intervenţii la monumentele din Timişoara după trecerea lor în grija viceprimarului Stoia....

Intervenţii la monumentele din Timişoara după trecerea lor în grija viceprimarului Stoia. Ce idee crede că ar fi bună pentru punerea lor în valoare

0
DISTRIBUIȚI

catedrala mitropolitana (8) crucea metalica porumbei vs

Viceprimarul Traian Stoia a făcut primele precizări cu privire la gestionarea monumentelor din Timişoara, domeniu pe care l-a primit în grijă după ce edilul şef Nicolae Robu a decis să îi ia Terenurile din subordine.

„Am trimis firme abilitate să repare şi să întreţină aceste monumente.


Monumentul Eroilor din Calea Şagului, amplasat în Piaţa Veteranilor, opera unui sculptor timişorean și inaugurat la 1 decembrie 1996 a fost primul. I-a fost reabilitat soclul şi a fost curăţat. Monumentul Ostaşului Român din Parcul Central a fost ridicat în 1960. Aici au fost efectuate lucrări de reabilitare a soclului prin montarea unor plăci de marmură dispărute sau sparte. Crucificarea din Piaţa Victoriei. Monumentul ăsta arăta foarte rău datorită porumbeilor. Sculptura a fost reabilitată, soclul spălat şi curăţat”, a spus Stoia.

Întrebat cum vede ideea ca toate monumentele să fie grupate şi mutate într-un parc, Stoia a spus că „ideea mi se pare ok. La Arad, de exemplu, o serie de monumente au fost grupate într-o piaţă, chiar dacă s-a produs puţină vânzoleală că unii erau de acord sau nu. Noi nu trebuie să fim de acord cu istoria pe care cei dinaintea noastră au trăit-o. Niciodată nu vom putea avea unanimitate pe o problemă. Se spune că şi în familie dacă există unanimitate pe o anumită problemă ceva e suspect. Un popor fără trecut nu are viitor. Lucrurile sunt foarte clare: că ne place, că nu ne place, avem un trecut pe care trebuie să ni-l asumăm şi acceptăm. Avem foarte multe lucruri de făcut în acest domeniul. Trebuie găsite resurse sunt şi costuri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.