Învățământ profesional după model italian, la Timișoara. Cum își vor putea găsi...

Învățământ profesional după model italian, la Timișoara. Cum își vor putea găsi absolvenții un loc de muncă mai ușor

0
DISTRIBUIȚI

scoala profesionala01_resize

50 de profesori care predau la două dintre școlile profesionale sau cu profil tehnic din Timișoara au învățat, pe parcursul a doi ani, cum pot să transforme unitatea școlară la care predau într-una de calitate. Astfel, prin intermediul unui proiect finanțat cu bani de Uniunea Europeană, în valoare de 20.000 de euro, derulat de Inspectoratul Școlar Timiș, mai mulți profesori de la Liceul Tehnologic Transporturi Auto și Colegiul Tehnic Electrotimiș și inspectori școlari au avut parte de vizite de studiu în Italia, în cadrul cărora au aflat cum funcționează învățământul profesional și tehnic de acolo.

Reprezentanții din județul nostru au preluat bunele practici din Italia astfel încât oferta educațională să fie corelată cu nevoile pieței.


Un astfel exemplu de bune practici pe care cele două școli din Timișoara doresc să-l preia, dezvoltat în provincia Pavia din Italia, îl reprezintă o așa numită “școală de vară”. În cadrul acesteia se poate înscrie orice persoană care are cel puțin vârsta de 18 ani, iar pe parcursul a 12 săptămâni de cursuri, participanții vor învăța cum pot să-și deschidă o afacere. Mai mult, după finalizarea cursurilor, absolvenții sunt sprijiniți să și pună în practică ideea de afaceri la care s-au gândit.

Proiectul se numește “Asigurarea calității în VET prin strategie și implementare în coordonate Europene”. Printre rezultatele așteptate se numără și creșterea cu 30 % a numărului de absolvenți din cele două școli timișorene care-și vor găsi un loc de muncă în primul an de la finalizarea studiilor, dar și îmbunătățirea accesului la educație a tinerilor care provin din medii defavorizate sau cu dizabilități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.