Ioan Gârboni la PRESSALERT LIVE, despre reabilitarea grădinii de vară Capitol: „Asta...

Ioan Gârboni la PRESSALERT LIVE, despre reabilitarea grădinii de vară Capitol: „Asta e minunea Timișoarei. Am primit ajutor din partea multor oameni” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ioan garboni 5

După decenii de uitare, Grădina de Vară „Capitol” din Timișoara a fost readusă la viață în pași de vals, în urmă cu aproximativ o săptămână. Directorul Filarmonicii Banatul din Timișoara a povestit, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, cum a reușit să redea strălucire locului unde, odinioară, aveau loc proiecţii cinematografice în aer liber. Grădina de Vară „Capitol” a fost lăsată în paragină ani buni de zile. Inițial, Gârboni a considerat că investițiile în locația respectivă sunt inutile, dar cu ajutorul autorităților și a mai multor voluntari a reușit să o reabiliteze.

„Anul trecut aveam promisiuni că va exista legea parteneriatului public privat și era inutil să investești sute de milioane sau chiar mai mult într-un spațiu în care urma să se facă altceva. Am mizat pe această lege, dar nu a mai apărut. Noi am făcut în fiecare an acțiuni în Grădină, dar au trecut neobservate. Eu nu am vrut să mă ocup de acest proiect pentru că mi se păreau niște investiții inutile”, a mărturisit Ioan Gârboni în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE.

Norocul a făcut ca acesta să aibă parte de ajutor din partea mai multor oameni care au făcut muncă de voluntariat. Primii care au sărit în ajutor au fost cei de la Penitenciarul Timișoara. Deținuții au muncit fără să fie plătiți, iar ca recompensă Filarmonica Banatul le-a oferit un concert în incinta Penitenciarului. „Asta e minunea Timișoarei. Am primit ajutor din partea mai multor oameni. Primii au fost cei din Penitenciar cu care am făcut un contract de sponsorizare pentru două săptămâni.


Au munci gratis, iar Filarmonica Banatul le-a oferit un concert în incinta Penitenciarului”, a spus Gârboni.

„La puiul orb, Dumnezeu îi face cuib”

Proverbul preferat a lui Gârboni, „La puiul orb Dumnezeu îi face cuib”, s-a adeverit și a avut norocul de a primi aproape 5000 de dale scoase în urma lucrărilor de pe Canalul Bega. „După ce am primit dalele ne-am întrebat «Cine sapă?». Au venit arhitecți care au muncit la concepția refacerii Grădinii, gratis, două săptămâni, deși nu trebuiau să facă asta. Apoi au venit cei de la Direcția de Mediu cu flori. După toate asta s-a implicat Primăria Timișoara, consilierii locali, am mai primit bani și s-au început lucrările mari”, a spus acesta.

Primele reparații de pe listă au fost toaletele. Directorul Filarmonicii Banatul a mărturisit în cadrul emisiunii că toaletele de la Grădina Capitol arată mai bine ca cele din Sala Capitol. Nici studenții nu s-au lăsat mai prejos și au oferit o mână de ajutor. Au spălat scune, au mărurat și au vopsit. „Am început primele reparații cu WC-urile care arată mai bine ca cele din Sala Capitol. Apoi au venit studenții, colegii de la cor, care au spălat scaune au măturat și au vopsit”, a povestit Gârboni.

Tot în cadrul emisiunii, Ioan Gârboni a spus că dorește să facă parteneriate cu anumite firme pentru ca la Grădina de Vară să existe și o cultură culinară. Acesta a precizat că în spațiul respectiv vor avea loc doar concerte de calitate și se vor vinde doar produse de calitate. „Ne e frică de ridicol. Nu accept să vină unul și să facă mici în timpul concertului. Aici se vor vinde doar produse de calitate. Reabilitarea Grădinii a fost o situație în care eu am fost împins din spate. Dacă știam că e o situație atât de grea, nu mă apucam de asta. Dar mulțumirea a venit atunci când am văzut 1500 de oameni care au valsat, la inaugurare, cu atâta bucurie”, a concluzionat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.