Istoria „prețioasă” a României ajunge în Banat. Unde puteți vedea cea mai importantă...

Istoria „prețioasă” a României ajunge în Banat. Unde puteți vedea cea mai importantă expoziție din Timișoara după 1989

0
DISTRIBUIȚI

aur muzeu mnir_ro

După ce a fost găzduită, timp de patru luni, de Muzeul Național de Istorie a României din București, expoziția „Aurul și argintul antic al României” se mută la Timișoara. Este vorba de 1.000 de obiecte din aur și argint, unele dintre ele vechi de 5.000 de ani, care vor putea fi văzute în orașul de pe Bega începând din această săptămână.

Aceasta este cea mai importantă expoziție care ajunge la Timișoara după Revoluție.


Este pentru prima oară când vizitatorii pot vedea, într-un singur loc, cele mai importante capodopere ale orfevrăriei preistorice și protoistorice sau de epocă clasică din colecțiile a 31 de muzee din țară, explică organizatorii evenimentului. Foarte multe dintre piese nu au mai fost prezentate niciodată publicului. Este vorba de podoabe din aur și din argint, accesorii vestimentare, armament de paradă, piese de harnașament, veselă geto-dacică, dar și diverse tezaure.

Expoziția va fi vernisată miercuri, 21 mai, în Bastionul Theresia. Colecția „Aurul și argintul antic al României” va putea fi vizitată până pe 29 iunie, în fiecare zi, mai puțin lunea, prețul unui bilet fiind de patru lei. După Timișoara, expoziția va merge la Oradea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.