Ivan, către PNL: Dacă sloganul „USL trăieşte” deranjează, vom spune altfel. Dar...

Ivan, către PNL: Dacă sloganul „USL trăieşte” deranjează, vom spune altfel. Dar mesajul va fi exact acelaşi

0
DISTRIBUIȚI

catalin_ivan

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat pentru Mediafax, că în situaţia în care social-democraţii vor fi nevoiţi să schimbe sloganul „USL trăieşte” ca urmare a deciziilor BEC, atunci va găsi o altă variantă care, cu alte cuvinte, să exprime exact acelaşi mesaj.  „Dacă decizia este definitivă şi trebuie să schimbăm mesajul «USL trăieşte», atunci vom găsi alte cuvinte care să exprime exact acelaşi lucru şi anume să spună foarte clar celor care au votat în 2012 că nu ne dezicem de nicio virgulă măcar din programul nostru de guvernare, cel al USL, că tot ce am promis în 2012 rămâne perfect valabil şi ne luptăm să ducem la îndeplinire, să ne ţinem de cuvânt, că lupta noastră cu regimul lui Traian Băsescu continuă chiar şi fără PNL şi că proiectul în sine, proiectul USL, e la fel de valabil acum ca şi înainte de a pleca liberalii din Uniune”, a precizat Ivan.

El a precizat că se va merge pe o altă variantă, care va folosi alte cuvinte, dar că mesajul în sine nu va fi schimbat. „Deci vom găsi ale cuvinte. Dacă «USL trăieşte» deranjează vom spune altfel, găsim o variantă. Important e mesajul din spatele cuvintelor, iar mesajul va fi exact acesta”, a adăugat Ivan. Biroul Electoral Central a emis 17 decizii în cazul folosirii denumirii USL pe afişele de campanie ale alianţei PSD-UNPR-PC, toate fiind în favoarea liberalilor, deputatul PNL Alina Gorghiu avertizând autorităţile locale „să nu se joace cu legea şi deciziile BEC” şi să îndepărteze materialele PSD. „Astăzi la momentul la care vorbim sunt 16 judeţe plus un sector al Bucureştiului pentru care decizia BEC este obligatorie în sensul în care primarii şi celelalte autorităţi locale, în speţă poliţia, ADP, sunt obligate să îndepărteze toate materialele legate furtul denumirii Uniunii Social Liberale, folosirea acronimului pe toate materialele de campanie.


Îi somez public pe toţi care reprezintă autoritatea statului la nivel local să nu se joace cu legea şi deciziile BEC, care sunt obligatorii inclusiv pentru distinşii reprezentanţi ai PSD”, a declarat Gorghiu pentru Mediafax.

Deputatul PNL a precizat că în situaţia în care primarii nu vor respecta legea şi deciziile emise de BEC liberalii vor face sesizări împotriva acestora. BEC a soluţionat până la acest moment 17 contestaţii în cazul folosirii denumirii USL pe afişele electorale ale PSD-UNPR-PC, prin decizii în favoarea reclamaţiilor formulate de PNL. Astfel, BEC a analizat contestaţii atât din partea PNL, cât şi din partea PSD, asupra deciziilor luate la nivelul birourilor electorale judeţene, la nivelul cărora au fost luate hotărâri divergente. BEC a respins contestaţiile PSD la deciziile birourilor electorale judeţene, favorabile PNL, din sectorul 5 din Bucureşti, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Argeş, Timiş. De asemenea, BEC a invalidat deciziile birourilor electorale judeţene care respinseseră contestaţiilor formulate de liberali în Vaslui, Olt, Arad, Botoşani, Ilfov, Vâlcea, Braşov, Alba, Caraş-Severin, Hunedoara, Dâmboviţa.

Toate deciziile BEC constată faptul că folosirea de către alianţa PSD-UNPR-PC a acronimului „USL” pe materialele de propagandă electorală încalcă legislaţia electorală privitoare la o campanie corectă, solicitând primarilor din judeţele în cauză să îndepărteze materialele electorale pe care apare acronimul USL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.