La Spitalul Județean Timișoara se realizează EXPERIMENTE pe oameni. Care sunt beneficiile...

La Spitalul Județean Timișoara se realizează EXPERIMENTE pe oameni. Care sunt beneficiile spitalului, dar și ale bolnavilor

4
DISTRIBUIȚI

studiu clinic

La Spitalul Județean Timișoara se realizează, de mai bine de 15 ani, experimente pe oameni. Nu mai puțin de 18 secții sunt incluse în peste 25 de studii clinice, în acest moment, dar pacienții trebuie să stea liniștiți pentru că nu li se întâmplă nimic rău dacă acceptă să fie incluși în astfel de experimente, ba mai mult, au parte doar de beneficii.

Aceste studii clinice reprezintă  singura modalitate prin care cercetătorii își pot da seama cât de eficient este un produs farmaceutic. Prin urmare, niciun medicament nu primește autorizația de punere pe piață dacă nu a fost dovedită utilitatea acestuia, care poate fi demonstrată doar prin realizarea acestor studii clinice în spitale.

Pacienții sunt incluși în studiile clinice doar cu acordul lor, nu sunt remunerați, dar în schimb au parte, în mod gratuit, de cele mai moderne tratamente, care se utilizează la nivel internațional.


Pe de altă parte, aceste experimente sunt benefice și pentru spital, și asta pentru că medicamentele, unele fiind extrem de scumpe, sunt oferite gratuit, medicii au parte de training-uri, plus că sunt și remunerați pentru că participă la studiile clinice.

Ovidiu Bedreag, directorul Departamentului Cercetare – Dezvoltare din cadrul Spitalului Județean Timișoara, ne-a declarat că faptul că cel mai mare spital din vestul țării este inclus în astfel de studii clinice este un adevărat motiv de bucurie. “Studiile clinice sunt realizate cu mai multe scopuri. Ele reprezintă, de fapt, o cercetare, iar noi, ca spital, suntem obligați să utilizăm medicamente conforme cu  normele internaționale”, a precizat Ovidiu Bedreag.

Spitalul Județean Timișoara este autorizat pentru desfășurarea de studii clinice cu beneficiu terapeutic în cadrul specialităților: Alergologie și Imunologie Clinică, ATI, Cardiologie, Chirurgie Generală, Chirurgie Plastică și Reconstructivă, Endocrinologie, Medicină de Laborator, Medicină de Urgență, Medicină Internă, Nefrologie, Neurochirurgie, Neurologie, Obstetrică – Ginecologie, Oftalmologie, Ortopedie – Traumatologie, Pediatrie și Pneumologie.

4 COMENTARII

  1. Motiv de bucurie, d-le Bedreag? Pentru experientele voastre mor oamenii, pe capete! Din oameni sanatosi, ii faceti bolnavi, si-i omoriti cu zile! Eu va consider criminali si nu binefacatori ai sistemului de sanatate. Citi din cei care au murit, au stiut ca sint cobaii vostri?

    • Mariana, daca ai fi avut 1 Gram de cunostinta in ceea ce inseamana un studiu nu ai mai latra degeaba,
      Nici unul din toti ce ai facut comentarii la aceast subiect sunteti departe de purul adevar,
      in studiul clinic participarea este doar cu voia pacientului, El isi da acordul sa participe in astfel de proiecte. Studiile sunt clasificate in mai multe faze. Spre exemplu un studiu de faza 4 vine, iti prezinta medicamentul tu dispui de pacienti sic a medic stii ca ii face bine omului ce fac?
      Serios inainte chiar cititi daca stiti face acest lucru si nu mai scrieti prostii ca va mai si crede lumea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.