Lamentări de sezon

Lamentări de sezon

0
DISTRIBUIȚI

cornel-1024x705

Suntem obișnuiți ca pe fiecare final de sezon fotbalistic din România să apară acuze de blat. Indiferent de ce eșalon e vorba, dar mai ales în cel de top, unde euroii sunt mai rotunzi, scandalurile sunt și mai monstruoase. De obicei scenariul care ne interesează e același: o echipă în suferință obține victorii nesperate cu formații scăpate de griji. Imediat, vocile altor grupări din zona înroșită a clasamentului răsar vehement.

Din păcate, de multe ori, suspiciunile par îndreptățite. Deși există supoziția că unele echipe se autodepășesc atunci când cuțitul le ajunge la os. Un caz recent e Brașov – Dinamo 2-0. O surpriză într-adevăr. Locul 4, bătut de o echipă care încă mai speră la salvare.


Imediat a apărut și replica, Narcis Răducan, conducător la Oțelul, nu vrea ”să jignească” pe nimeni, dar i s-a părut ”lejeră” întâlnirea dintre cele două, concluzionând că ”se petrec lucruri ciudate”. Ei bine, la fel de ciudat, ”câinii” au cedat ieri cu un 3-0 sec pe teren propriu în fața lui CFR Cluj și își pun în pericol prezența în Europa. Au mai fost desigur și alte rezultate ”nescontate”. Să amintim numai de victoria Viitorului în fața Vasluiului câștigător în Ghencea. Desigur, nimic dovedit, dar dacă ceva e putred ar trebui acționat. La noi însă grija față de capra vecinului e o adevărată epidemie. Din acest punct de vedere cei din clubul ACS Poli merită felicitați că nu au ieșit cu declarații referitoare la presupuse mișcări neortodoxe ale adversarilor. Nici nu e recomandat pentru nou promovata timișoreană să se îndrepte spre asemenea lucruri, cât timp își are soarta în propriile mâini. Mai bine stai în carantină după 1-2 cu ”U” sau 0-1 cu Brașov acasă. Bănățenii au ridicat și ei sprâncene prin victoria de la Pandurii ori chiar remiza cu Steaua, dar asta nu înseamnă că a fost ceva necurat în aceste jocuri. Întâmplător s-a făcut să trec pe lângă niște chibiți care i-au aruncat-o unui concetățean, crescut probabil sub Tâmpa, că ai lui au câștigat ”câinește”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.