Lucrările de la pasajul Jiul nu se vor face cu bani europeni....

Lucrările de la pasajul Jiul nu se vor face cu bani europeni. Ce spune primarul despre subpasajul de la Piaţa Victoriei

0
DISTRIBUIȚI

lucrari 1Un nou şantier ar putea fi deschis anul acesta în Timişoara. Primarul Timişoarei Nicolae Robu a făcut noi precizări legate de subpasajul Jiul, subiect care a stârnit mare vâlvă în urbea de pe Bega, după ce acesta a informat greşit că nu există avize de la CFR pentru startarea lucrării, pentru ca mai apoi să afle că datele nu au fost comunicate la primărie de firma care se ocupă de proiect. „Avem termen circa o lună de zile să primim proiectele (n.r – pentru subpasajele Jiul, Popa Şapcă şi Solventul) şi de îndată ce vom primi proiectele, vom trece la realizarea caietului de sarcini şi vom organiza licitaţia pentru lucrările de la pasajul Jiul, prima lucrare pe care o abordăm este aceasta şi o lansăm pe venituri proprii.


Este vorba, vom vedea când e gata documentaţia, despre câteva milioane de euro, dar bugetul Primăriei Timişoara trebuie să suporte lucrările esenţiale precum un pod peste Bega, subpasajul Jiul, subpasajul Piaţa Victoriei. Acesta sunt toate lucrări esenţiale. Noi avem circa 100 de milioane de euro ca venituri proprii şi trebuie să putem aloca câteva zeci de milioane de euro şi pentru astfel de lucrări”.

Legat de realizarea proiectului din bani europeni acesta a spus că „timingul este unul care nu ne poate mulţumi”, asta pentu că proiectul ar fi finalizat abia în 2018. Subpasajul de la Piaţa Victoriei este un alt proiect cheie pentru oraş despre care Robu spune că „la anul se va termina renovarea centrului, vom avea schimbări radicale pe care noi le resimţim de acum, nu vor mai pătrunde maşini pe toată acea reţea de zece străzi şi patru pieţe, vom mai extinde zona şi probabil şi pe alte porţiuni care nu sunt incluse în proiect şi este obligatoriu să găsim soluţii pentru fluidizarea traficului”. Primarul e conştient că traversarea oraşului e un coşmar pentru şoferi, dar spune că lucrările la acea zonă vor începe abia după cel se vor încheia cele de la centrul istoric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.