Medicii bănățeni și sârbi, parteneri într-un proiect PILOT de telemedicină. Cum vor...

Medicii bănățeni și sârbi, parteneri într-un proiect PILOT de telemedicină. Cum vor ajuta pacienții

0
DISTRIBUIȚI

doctor

În cadrul întâlnirii anuale a autorităţilor de management ale programelor de cooperare teritorială europeană (CTE) care a avut loc la Bruxelles în 19-20 mai, au fost selectate, din totalul celor peste 8.000 de proiecte finanţate de Uniunea Europeană în perioada 2007-2013, patru proiecte de succes pentru a fi prezentate rezultatele obţinute şi beneficiile aduse comunităţilor locale din zona transfrontalieră.

Unul dintre cele patru proiecte, intitulat „Dezvoltarea unei reţele transfrontaliere de Telediagnostic şi Teleconsultare în instituţiile de sănătate” a fost implementat de Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara şi a permis medicilor de la Spitalul General Vârşeţ, Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi de la Centrul de Sănătate Zitişte (Serbia) să colaboreze prin intermediul unui sistem medical unic în cele două ţări în urma dotării spitalelor cu aparatură medicală performantă cu ajutorul sprijinului sub formă de investiţii primit din partea UE.

Proiectul implică utilizarea în comun a unui sistem de telemedicină ce permite medicilor  să folosească tehnologiile inovatoare din domeniul datelor electronice, pentru a oferi pacienţilor asistenţă medicală la distanţă.


Acest sistem a redus costurile medicale, a oferit servicii de diagnosticare mai bune, mai rapide şi mai sigure şi a îmbunătăţit considerabil serviciile de asistenţă medicală la graniţa româno-sârbă.

Această întâlnire anuală reuneşte reprezentanţi ai comisiei europene, ai autorităţilor de implementare şi beneficiari ai proiectelor, pentru a dezbate, analiza şi oferi soluţii la problemele comune din zonele de graniţă de pe teritoriul UE şi al ţărilor vecine. BRCT Timişoara implementează programul IPA de cooperare transfrontalieră România Serbia în calitate de secretriat tehnic comun şi unitate de control de prim nivel pentru beneficiarii români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.