Ministerul Sănătății ia la puricat spitalele din județul Timiș, după scandalul operațiilor...

Ministerul Sănătății ia la puricat spitalele din județul Timiș, după scandalul operațiilor estetice pe banii statului. Ce caută inspectorii

0
DISTRIBUIȚI

582147_289886294437836_519163432_n

Secțiile de chirurgie plastică și reparatorie, cât și cele de ORL și ginecologie din spitalele din întreg județul vor fi luate la puricat de către echipe mixte formate din inspectori de la Direcția de Sănătate Publică Timiș și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș.

Controalele au loc la ordinul ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, după scandalul uriaș de la Spitalul de Arși din București, unde unii medici realizau operații estetice pe banii statului, în timp ce femeile cu cancer mamar, cărora li s-au extirpat sânii, așteptau luni întregi bani pentru reconstrucția mamară .


“Controalele care încep luni în 77 de spitale vizează în principal secţiile de chirurgie şi vor fi verificate, printre altele, decontările pentru serviciile medicale şi modul în care sunt făcute internările”, a declarat, ieri, Nicolae Bănicioiu.

În județul Timiș, aceste controale încă nu au început, dar reprezentanții CJAS Timiș au primit, în aceste zile, o adresă de la Ministerul Sănătății în care li se cere să formeze trei echipe mixte în vederea realizării de controale în spitalele din județ. “Din echipe vor face parte șase persoane de la CJAS Timiș și trei de la DSP Timiș”, ne-a spus Mariana Mocioalcă, purtătorul de cuvânt al CJAS Timiș. Secțiile de chirurgie, ORL și ginecologie din cadrul Spitalului Județean Timișoara și Spitalul Municipal Timișoara vor fi controlate în această lună, potrivit reprezentanților CJAS Timiș. Inspectorii verifică dacă s-au respectat criteriile de internare a pacienților prin spitalizare de zi sau continuă și modul în care au fost raportate serviciile medicale decontate în baza contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate, în perioada 1 ianuarie  – 31 martie 2014.

Potrivit ministrului Sănătății, echipele de control vor verifica, în special, modul în care sunt făcute decontările, dar și dacă diagnosticele puse la internare corespund cu intervențiile realizate. Controalele se vor încheia în 30 mai, iar concluziile vor fi prezentate la începutul lunii iunie, de către Direcția generală de monitorizare, control și antifraudă din cadrul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.