Mister elucidat de Nicolae Robu. De ce pierdut PNL alegerile şi ce...

Mister elucidat de Nicolae Robu. De ce pierdut PNL alegerile şi ce spune despre demisia din fruntea filialei judeţene

2
DISTRIBUIȚI

pnl timis anunt europarlamentare 1

Şeful PNL Timiş, Nicolae Robu, a făcut primele declaraţii după dezastrul de la alegerile de ieri.

Întrebat dacă urmează exemplul lui Crin Antonescu şi Klaus Iohannis şi are de gând să demisioneze din funcţia de şef al PNL Timiş, Robu a spus că „atunci când se decide o demisie trebuie să se aibă în vedere şi varianta de continuare. Ce pot să iau în considerare e o eventuală demisie din funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional. Dacă se consideră că biroul de conducere al PNL, biroul politic naţional nu şi-a făcut datoria, nu aş avea nicio reţinere să îmi dau demisia dacă se va pune problema în aceşti termeni. Din funcţia de preşedinte de filială nu văd niciun motiv să îmi dau demisia, pentru că dacă analizăm lucrurile, şi de multe ori căutăm și explicaţiile pentru acest scor, cu certitudine că niciodată PNL Timiş nu a făcut o campanie ca până acum, cu atâta implicare, cu atâta seriozitate, numai că voturile noastre s-au împărţit între PNL şi candidatul liberal devenit independent Mircea Diaconu, şi lucrul acesta este evident, iar voturile pentru colegiul de deputaţi s-au împărţit între Viorel Coifan şi Daniel Funeriu în urma acelei scrisori care a dezinformat cetăţenii că eu nu l-aş mai susţine pe Coifan, ci pe Funeriu.


Evident că numai aşa se poate explica acea diferenţă mare dintre scorul obţinut de Partidul Mişcarea Populară şi scorul obţinut de Daniel Funeriu. Oamenii nu au mai ştiut ce să înţeleagă, şi influenţa mea, atâta cât era, pentru că noi ştim că un lider nu poate transfera înspre o structură abstractă decât cotă parte din capitalul pe care îl are el”.

Primarul pune voturile puţine obţinute de PNL în Timişoara pe seama cartierelor mărginaşe, despre ai căror locuitori spune că au preferinţe spre „un anumit gen de partid cu o conduită în timp”. Cât despre dezastrul din colegiul 3, unde locuiește și el, Robu susţine că voturile s-au împărţit şi că, dacă se adună scorul obţinut de Funeriu cu cel al PNL, numărul de voturi este mai mare decât cel obţinut de Bîrsăşteanu. Robu spune că nu regretă desemnarea lui Coifan drept candidat, „dar ne-a scăpat să îl luăm în considerare pe Mircea Diaconu şi pe Daniel Funeriu ca şi candidat susţinut de Nicolae Robu”.

Primarul a conchis că nu are ce să îşi impute, având în vedere că nu a fost candidat, şi a spus că situaţia stă la fel ca în cazul lui Gheorghe Ciuhandu, care câştiga primăria fără probleme şi PNŢCD pierdea. Nu în ultimul rând, Robu spune că PSD are nevoie de PNL la alegerile prezidenţiale, de care social-democraţii s-ar teme teribil.

2 COMENTARII

  1. hai las-o balta cu scuzele ca la matale important ie satz vapsesti paru in negru ca sa pari tanar da’ nexam ca si mata ai dija fo 60 cotolani iar coi fan ieria normal sa nu ese la alegeri ca-i beshinos batran . si-o furat distul cu ostarfriciuc si cu borha. singuru cinstit o fo popovici (taranistu!) si doctoru.

  2. jos cu robu ! sa vine la conducerea filialei judetene domnu Borha sau domnu Olaru care or fost si primari unu si unu. exemple de urmat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.