Mobilizarea de forțe pentru ajutorarea sinistraților sârbi continuă. Cum se implică ISU...

Mobilizarea de forțe pentru ajutorarea sinistraților sârbi continuă. Cum se implică ISU Banat

1
DISTRIBUIȚI

IMG-20140520-WA0009

Noi ajutoare pentru vecinii sinistrați. Reprezentanții ISU Banat au plecat ieri într-o misiune de ajutorare în Serbia, pentru a oferi sprijin vecinilor de țară loviţi de inundaţii catastrofale. Pompierii militari duc cu ei utilaje care să ajute la evacuarea apei.

Serbia este devastată de ploile din ultimele zile. Aici s-au înregistrat 45 de decese iar zeci de mii de oameni au fost evacuaţi din calea viiturilor şi a alunecărilor de teren. Ieri, timișorenii au realizat primele acțiuni de ajutorare a sârbilor. În timp ce pompierii au plecat într-un convoi spre țara vecină, membrii Lions Club Timișoara au hotărât o donație de 1.000 de euro pentru sinistrații din Serbia , urmând să se implice în colectarea în continuare de alte ajutoare pentru aceștia.

IMG-20140520-WA0011

ISU Banat participă de azi la o misiune internaţională la solicitarea vecinilor din Republica Serbia grav afectată de inundaţii.


”Misiunea este susţinută prin fonduri de la Guvernul României şi CJ Timiş. În Serbia au plecat opt cadre pentru o misiune de șapte zile în regim auto suficient. Pe lângă echipamentele de intervenţie pe care le vor avea asupra lor, pompierii militari îşi vor asigura cazarea şi masa cu echipamente de cazarmare proprii”, a declarat Sindia Vlaia, purtător de cuvânt ISU Banat.

Pompierii au dus în Serbia  două autocamioane de transport, un autocamion cu instalaţie de ridicare hidraulică, motopompe, motogeneratoare, opt bărci pneumatice şi sisteme de iluminat pentru intervenţiile pe timp de noapte.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.