Muzeul de Artă din Timișoara, luat cu asalt de mii de oameni...

Muzeul de Artă din Timișoara, luat cu asalt de mii de oameni la Noaptea Muzeelor. Care a fost atracția principală

0
DISTRIBUIȚI

palatul-baroc1

Public fără precedent la Muzeul de Artă din Timișoara în timpul Nopții Muzeelor. Cei care au participat la eveniment au povestit, fără excepție, cât de plin a fost. În timp ce vizitatorii s-au minunat de înghesuială, oficialii MART s-au pus pe numărat.

”Muzeul de Arta Timișoara a înregistrat în data de 17 mai a.c., cu ocazia evenimentului „Noaptea Muzeelor”, un număr de 4.682 de  vizitatori.


Acest lucru în pofida vremii nefavorabile și a faptului că Piața Unirii din Timișoara este închisă”, au transmis reprezentanții MART.

„Foarte mulți oameni, în majoritate tineri, români și străini. O mulțime imensă aștepta concertul Chopin, pe care mulți l-au audiat de pe scările muzeului, în sală fiind deja arhiplin, înainte de ora programată. Din păcate, nu toate tablourile aveau explicații în alte limbi decât românește, ceea ce e păcat, mai ales că există și public străin. În plus, Timișoara candidează la capitala culturală europeană, deci „europeanizarea” ar trebui să fie și lingvistică. Nu știu dacă numărul mare al vizitatorilor se datorează faptului că nu s-a plătit intrare, sau poate atmosferei speciale sau dimpotrivă ofertei reduse de muzee în Timișoara,  care a atras majoritatea amatorilor către muzeul de artă”, a spus Adina B., participantă la eveniment.

Reamintim că în noaptea de vineri spre sâmbătă un număr de 11 locații – muzee și galerii de artă – au rămas deschise peste noapte. Cea mai mare afluență a publicului s-a înregistrat la Muzeul de Artă din piața Unirii, unde, pe lângă expoziții, a putut fi audiat și un concert de Nocturne de Chopin.

Chiar dacă e departe de centrul orașului, și Muzeul Satului Bănățean a fost vizitat în noaptea respectivă de peste 100 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.