Nicolae Robu despre ploile din Timișoara: “Poate primarul să dea din degete...

Nicolae Robu despre ploile din Timișoara: “Poate primarul să dea din degete şi să facă să se scurgă apa?”

2
DISTRIBUIȚI

inundatii timisoara 18

Primarul Nicolae Robu a făcut primele declarații cu privire la inundațiile care au blocat mașini și drumuri întregi în orașul de pe Bega, care se dorește a fi un oraș de cinci stele.

Întrebat cum i se pare situația, edilul-șef a spus că „faptul că a plouat acum mai intens şi că ploaia a ţinut mult nu a făcut decât să confirme ceea ce eu am tot afirmat şi în campania electorală din 2012, când am candidat ca primar, şi după ce am fost ales ca primar mai ales, chiar zi de zi aproape.


Toată infrastrcutura urbană a Timişoarei, cu mici excepţii, este uzată, şi Timişoara necesită modernizarea în forţă a infrastructurii sale. Spun asta răspicat şi repetat. Am scris şi pe panorurile de la intrare în oraş. Timişoara se modernizează în forţă. E normal ca dacă vine vreo ploaie mai serioasă oraşul să fie inundat? Ce ploaie a fost asta în comparaţie cu cele care sunt în Statele Unite şi în alte ţări?”

Primarul nu a pierdut ocazia de a face o conexiune inedită între ploaie și tăierea copacilor. Acesta s-a plâns că „noi suntem la pâmânt, canalizarea este la pământ, străzile nu sunt destul de largi, copacii nu sunt aduşi la zi şi ţinem în oraş copaci bătrâni, şubrezi, care se prăbuşesc la cea mai mică adiere. S-a scos în evidență o dată în plus că eu am dreptate şi că se impune o intervenție în forţă. Poate primarul să dea din degete şi să facă să se scurgă apa, sau să lărgească străzile, că e multă lume care vine cu maşina, că e vreme nefavorabilă?”.

Edilul a conchis că „asta e infrastructura oraşului și eu mi-am asumat misiunea de a o schimba în forţă”.

2 COMENTARII

  1. Nu štiu ce numešte primarul acesta interventie în fortā …a spart toate strāzile …eu cred cā la o interventie în fortā se lucreazā 24 din 24 ,ori la noi se lucreazā 2 ore pe zi.. Māi primarule .mai ieši din din bârlogul tāu de unde ešti ši Mai trage-ī pe āštia de urechi…ati spart calea lugojului..s-a lucrat o zi ši o sāpt a fost concediu de 1 Mai ..ce contracte sunt astea???

  2. Daca ati constatat ca strazile nu sunt destul de largi, faceti mai multe piste pentru biciclete: va vor fi de mare ajutor, mai ales pe timp de ploaie… ca tot sunt aproape pustii si pe vreme buna. In locul acestor imbunatatiri „in forta”, dupa bunul plac al celui ce crede ca le stie pe toate, nu ar fi mai nimerit sa fie facute publice rezultatele eventualelor studii de oportunitate si fezabilitate – oricum platite cu bani multi – care nu au cum sa justifice transformarea in varza a circulatiei – si nu numai – in oras, pentru luni de zile?

    „Primum non nocere” d-le profesor universitar, asa ca lasati-ne sa „traim” (circulam) si in prezent, nu ne mai „omorati”(inghesuiti) in numele „viitorului luminos” pe care probabil doar dvs. il mai vedeti, nu si cei care v-am votat. Personal am obosit din cauza tuturor celor care ne-au tot facut bine cu forta: ba deportand „in forta”, ba colectivizand „in forta” si multe alte reforme „in forta” al caror iluzoriu rezultat benefic nu a mai aparut niciodata , in timp ce suferintele celor care au trait si am trait in acele vremuri au fost intotdeauna imediate si cat se poate de concrete.

    Nadajduiesc sa nu incercati sa ne faceti si dvs. bine cu forta si pentru „ca vine multa lume cu masina” sa interziceti circulatia in oras pe timp de ploaie – chiar daca ar fi vorba de ploi musonice, sau asemenea celor din Statele Unite – ca sa ne protejati: ati putea face aceasta „dand din degete” o semnatura pe o hotarare a primarului. Expresia corecta pentru „largirea strazilor si scurgerea apei” ar fi fost „pocnind din degete”, „a da din degete” putand avea si alte conotatii, pe care probabil nu le-ati sesizat, dand interviuri „in forta”. Mai putina „forta” si mai multa „stiinta”, d-le primar si, oricum, mai multa atentie la oameni (mai ales ca e campanie electorala si aveti un prag de atins) si la cele ce trebuie sa suporte acestia in urma unor masuri pripite, daca nu cumva arbitrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.