Nicolae Robu, legături cu proiectul privat care a primit bani publici de...

Nicolae Robu, legături cu proiectul privat care a primit bani publici de la falimentara Colterm. Vezi cum se bat cap în cap declaraţiile celor implicaţi

2
DISTRIBUIȚI

robuclovni01.jpg

Apar noi informații după ce la emisiunea PRESSALERT LIVE s-a dezvăluit faptul că, deși are datorii de milioane de euro la furnizori, SC Colterm SA a dat, anul trecut, peste 66.750 lei unei firme private care încearcă să implementeze o stație pilot de producere a căldurii finanțată din fonduri europene. Cel care a înregistrat la OSIM invenția este conf.univ. Traian Zamfir, care a lucrat la Politehnica din Timișoara, iar când s-a aprobat în consiliul de administrație asocierea Colterm-ului s-a precizat că s-a făcut acest lucru”la recomandarea conducerii  Universităţii Politehnica, a conducerii Primăriei Timişoara”. Fostul director al Colterm, Petrică Pampu a susţinut că nu mai îţi aduce aminte cine din primărie a dat indicaţii să se semneze asocierea.

Interesant este faptul că, în 2009, a apărut un articol în ziarul Gândul în care se spune că „un fost diplomat la Roma şi la Belgrad, Traian Zamfir, în prezent profesor asociat de comunicare politică, relaţii publice în domeniul politic şi campanii electorale la Universitatea Politehnică din Timişoara împreună cu rectorul Nicolae Robu şi un tânăr cercetător, a inventat un dispozitiv solar de încălzire a apei”.


Acum, după dezvăluirea PRESSALERT legată de finanţare, Traian Zamfir a întors placa „n-are domnul Robu de a face cu invenția asta, invenția îmi aparține mie, nu domnului Robu. L-am invitat să vină alături de mine, dar nu a avut timp, era și senator atunci. Era rector, eu lucram la Politehnică, l-am adăugat și pe dumnealui. Invenția este pe numele meu singur, ca persoană privată.Cu Colterm-ul am semnat un contract de asociere în participațiune. Este un proiect de cercetare și ei vin alături de mine să realizăm invenția împreună. Ei au venit cu o anumită sumă și la sfârșit, dacă va ieși produsul, îl valorificăm împreună. Nu mai țin minte la recomandarea cui din primărie. Văd că domnul Pampu v-a spus multe”.

Primarul Nicolae Robu l-a contrazis pe fostul său coleg de la Politehnica din Timişoara şi a recunoscut că a fost implicat în proiect „la aceea vreme m-am ocupat asupra detaliilor tehince. Sunt inginer de meserie. Am orientat lucrurile ca atunci când proiectul este gata să fie şi funcţional. M-am ocupat doar de calcule. Ideea este una aparent simplă. Nu cunosc acum cine din primărie a susţinut proiectul. O societate şi în dificultate, cum este Coltermul, unde am cerut să se eficientizeze lucururile, poate să intre în proiecte care să-i aducă profit”. 

 

2 COMENTARII

  1. Dom’ profesor,esti diliu,nu ai nici o treaba cu administrarea unui oras,l-ai facut santier de la nord la sud si de la est la vest in acelasi timp mergi la coafor in continuare cretinule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.