Oile deținuților de la Penitenciarul Timișoara și un crocodil, VEDETELE celei mai...

Oile deținuților de la Penitenciarul Timișoara și un crocodil, VEDETELE celei mai mari expoziții din vestul țării dedicate agriculturii și zootehniei FOTO

0
DISTRIBUIȚI

IMG_3364

Cea mai mare expoziție dedicată agriculturii, zootehniei și industriei alimentare din vestul țării, Banat Agralim, și-a deschis porțile ieri. Timp de trei zile, timișorenii, și nu numai, interesați să admire zeci de rase de iepuri, vaci, porci, oi, cai sau utilaje agricole sunt așteptați să treacă pragul târgului internațional organizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului.

De departe, atracția târgului este standul deținuților de la Penitenciarul Timișoara, care au venit la expoziție cu câteva oi din două rase. Vizitatorii au rămas surprinși când au văzut că pe afișul pe care era trecut numele producătorului scria “Ferma Penitenciarului Timișoara”, care a fost realizată în cadrul unui proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană.

Nici un crocodil de doar câțiva centimetri, de culoare închisă, nu a scăpat de privirile curioase ale vizitatorilor. Animalul de companie puțin mai neobișnuit a fost adus la expoziție de către o firmă care comercializează pești exotici, reprezentantul companiei ne-a spus că îl vinde cu 600 de euro, dar prea puțini au fost interesați să-l cumpere, ci doar să-l admire.

Herghelia Izvin și-a făcut prezența cu cei mai premiați cai la concursurile naționale la care au participat. Ca noutate, la târgul de agricultură, industrie alimentară și zootehnie Banat Agralim, mai mulți expozanți din Banatul Românesc și Sârbesc au încercat să scoată în evidență produsele tradiționale specifice zonei în cadrul expoziției “Made in Banat”.

Peste o sută de expozanți au la dispoziție o suprafață de 3.000 mp pentru a-și prezenta utilajele agricole și alimentare, animale domestice, produse tradiționale ale meșterilor populari sau ultimele tehnologii în domeniu.


Astăzi, timișorenii care vor trece pragul târgului deschis până la ora 19.00 vor avea parte și de o expoziție chinologică, demonstrații cu utilaje în camp sau vor putea lua parte la cea de-a cincea ediție a “Zilei Calului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.