Patronul spitalului Athena, grecul Giatras Konstantinos, ridicat de „Crima Organizată” pentru trafic...

Patronul spitalului Athena, grecul Giatras Konstantinos, ridicat de „Crima Organizată” pentru trafic de ovule UPDATE 5 Cine a fost reţinut GALERIE FOTO

5
DISTRIBUIȚI
retinere athena
După audieri maraton, cei doi greci de la spitalul Athena au fost reţinuţi pentru 24 de ore de DIICOT

 

 

Poliţiştii de la „Crimă Organizată” Timişoara au descins, în această dimineaţă la locuinţa directorului spitalului Athena, Giatras Kontantinos, primul spital privat din vestul ţării, şi în alte patru locaţii. Ancheta DIICOT vizează traficul cu ovule umane, investigaţiile scoţând la iveală faptul că în spatele activităţii legale se desfășura un adevărat comerț cu ovule umane. Tinere, în special studente, donau ovule pentru 300 euro pentru o recoltare.  Ulterior, o procedură de inseminare in vitro cu ovulele cumpărate ajungea să coste 4.000 de euro. Polițiștii de la „Crimă Organizată” au descoperit două cazuri de donatoare şi 13 cazuri de mame purtătoare. Clienţii erau în special familii care nu puteau să aibă copii, dar aveau potenţial financiar. În două dintre cazuri, copiii au fost predaţi de către mamele purtătoare părinţilor cumpărători. Pentru a se asigura că micuţii vor ajunge la „destinaţie” mamele purtătoare au semnat acte notariale prin care se angajau să predea copiii.

Nu este pentru prima oară când poliţiştii descind la primul spital privat din vestul ţării, anul trecut în luna octombrie fostul director fiind arestat pentru fraudarea fondurilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate prin decontări fictive. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Giatras Konstantinos a refuzat să facă orice fel de comentarii când a fost scos din locuinţa sa, avocata sa susţinând că „până acum nu ni s-a adus la cunoştinţă nicio acuzaţie. Domnul profesor este uluit. Tot ce s-a întâmplat la spital a fost legal”. Acesta este acuzat de trafic de celule umane. De asemenea, mamele purtătoare sunt suspecte fiind acuzate de complicitate la această infracţiune. Alte două doctoriţe de la Athena au fost ridicate de anchetatori şi aduse la spital, unde au fost începute percheziţiile. 

UPDATE 2 Doctor Carmen Ciontu, asistenta personală a Giatras Konstantinos, a fost adusă de poliţiştii de la „Crimă Organizată” la spital.


Aceasta era cea care supraveghea pacientele acestuia când era plecat în Grecia, unde are şi acolo o clinică de fertilizare in vitro.

UPDATE 3 Toţi suspecţii au fost aduşi la audieri la sediul DIICOT Timişoara, acţiunea procurorilor beneficiind de suportul SRI Timiş.

UPDATE 4 Audierile continuă, procurorii fiind aproape de finalizarea acestora, acum, aproape de miezul nopţii. Mai mulţi suspecţi sunt încă în sediul DIICOT, aşteptând decizia anchetatorilor dacă vor fi reţinuţi sau nu.

UPDATE 5 După audieri maraton, vineri dimineaţă, la ora 2,50, Giatras Konstantinos, patronul spitalului Athena, şi medicul biolog Pappa Cherachlea, de asemenea cetăţean grec, au fost duşi în arestul Poliţiei Timiş, după ce pe numele lor au fost emise ordonanţe de reţinere pe 24 de ore pentru trafic de celule umane. Ceilalţi suspecţi au fost lăsaţi să plece acasă după audieri. În timpul audierilor,  Giatras Konstantinos a recunoscut că a efectuat procedurile de inseminare pentru mame surogat, dar a susţinut că astfel de lucruri se întâmplă peste tot în România şi că, faţă de alte cazuri, există o mai mare acoperire legală pentru faptele sale.

 

5 COMENTARII

  1. Daca s-ar sapa bine, s-ar descoperi mai multe in sistemul acesta putred! Nu-i intereseaza nimic, doar banii! Traiesc toti, 2oo de ani si se ingroapa cu toata averea cistigata pe nedrept!

  2. Mai bine politia s ar ocupa de hotii din locuinte si de alti hoti din timisoara ca misuna orasul de hoti si iar lasa in pace pe putinii investitori carea au facut ceva in orasul ala. Spitalul Athena e singurul loc unde esti tratat ca un om si nu ca un animal ( ce e drept contra cost). Si la urma urmei ce mare crima a facut grecul ala, a facut mai multe familii fericite. Vai de mama ei tara si de politia care apara hotii in loc sa apere persoanele care cotizeaza la bugetul de stat. POLITIA ROMANA DA-TI DEMISIA CA ESTI DEGEABA

  3. Lucrurile sunt cat se poate de clare. Dupa scandalul de anul trecut pornit din initiativa unor fosti medici din spital , medici care au facut sute de mii de euro de pe urma spitalului, acestia doresc prin orice mijloace sa termine acest spital pentru a-l cumpara pe nimic.

  4. Bravo Carla, in sfarsit cineva vede lucrurile cum sunt in realitate. Asta a fost si parerea mea imediat dupa ce-a aparut scandalul in media….

  5. Perfect de acord cu Carla, sistemul putred din sanatate …..isi arata coltii.
    Nici in privat nu scapi… daca nu esti cu ei esti impotriva lor.
    Pacat….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.