Poliţia locală, un nou control la Gara de Nord. Ce nereguli au...

Poliţia locală, un nou control la Gara de Nord. Ce nereguli au găsit oamenii legii

0
DISTRIBUIȚI

gara-de-Nord-Timisoara-timpolis

Polițiștii locali au efectuat un nou control la Sucursala Centrul Regional de Exploatare, Întreținere și Reparații CF Timișoara pentru a verifica dacă au fost puse în aplicare măsurile de intrare în legalitate la capitolele salubrizare, întreținerea spațiilor pe care se afla vegetație abundentă, întreținerea fațadelor, obținerea autorizațiilor pentru desfășurarea activităților comerciale, dispuse după vizita primarului Nicolae Robu de la finele lunii februarie.

O primă somație cu termen de 30 de zile fost primită de CFR pentru lucrări de întreținere a spațiilor verzi.


Conform poliției, au fost aplicate măsurile privind prezența oamenilor străzii în Gara de Nord și privind obligarea acestora să se multe din adăposturile pe care și le-au improvizat în zonă.

Și cu privire la reparațiile de zugrăvire și întreținere a sălii de așteptare, au fost efectuate din nou verificări. „De această dată s-a aplicat somație de 30 de zile, deoarece reprezentanții Regionalei au demarat procedurile de licitație pentru efectuarea acestor lucrări de reparații în care intră și zona sălii de așteptare și a caselor de bilete, deschiderea ofertelor fiind stabilită la mijlocul lunii iunie” anunță Poliția Locală Timișoara.

„În ceea ce privește activitatea comercială, dacă la ultimul control polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială au aplicat cinci sancțiuni contravenționale, cumulându-se în total 16 sancțiuni pentru societățile care nu aveau acord de funcționare, la controlul de ieri a mai fost aplicată o sancțiune unei societăți în valoare de 800 lei care nu a demarat procedurile pentru obținerea acordului de funcționare conform OG 99/2000, două au obținut deja acord, iar alte cinci, între care și Gara de Nord pentru activitățile de închiriere a spațiilor proprii, au demarat procedurile de obținere a acordului” se mai arată în comunicatul poliției locale. Noi controale vor fi făcute peste o lună de zile.

Foto: Timpolis

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.