Poliţia Naţională a cerut acte legate de şapte clădiri retrocedate din Timişoara....

Poliţia Naţională a cerut acte legate de şapte clădiri retrocedate din Timişoara. Ce veşti bune există pentru imobilul de pe Mihai Eminescu nr. 6

2
DISTRIBUIȚI

 

STOIA NOUL VICEPRIMAR05_resize

Poliţia Naţională a solicitat materiale despre şapte clădiri retrocedate în Timişoara, a informat astăzi viceprimarul Traian Stoia.

„La Clădirea de pe Mihai Eminescu numărul 6 avem cinci apartamente, patru cumpărate pe legea 79 din 1997, şi unul unde proprietar este domnul Ciobănescu şi unde vânzarea s-a făcut pe legea 112. Legea 112, între altele, prevedea că vânzarea locuinţelor se face din locuinţele naţionalizate foste proprietate privată. Legea 79 vorbeşte de locuinţele edificate de stat şi scoase la vânzare. Legea 112 prevede intredicţia de vânzare pe 10 ani. Legea 79 face trimitere ca similitudini la 112, dar nu specifică interdicţia menţionată mai sus.


Important este că cei care au cumpărat celelalte apartamente au vândut în foarte scurt timp clădirea unor rromi. Din acel moment, pentru domnul Ciobănescu începe o lună perioadă de procese, de trimiteri în instanţă, motivaţii, finalmente ajungându-se la situaţia că, în urma începerii unor construcţii neautorizate care afectau structura de rezistenţă a clădirii prin efectuarea unor lucrări de adâncire a subsolului. S-a ajuns la un proces câştigat de Ciobănescu şi primărie, sentinţă în urma căreia primăria putea să execute pe cheltuielile propietarului şi mai apoi să recupereze prejudiciul în instanţă. Din păcate, cu toate audienţele din 2010, nu s-a reuşit mare lucru. Familia de rromi trebuia să plătească un milion de lei vechi daune pe zi” a spus viceprimarul.

Suma acumulată este de 100.000 de euro. Stoia a explicat şi că „aici există o mare slăbiciune în achiziţionarea celor patru apartamente fiindcă legea vorbeşte despre proprietari privaţi, iar apartamentele s-au vândut pe legea 79”. Viceprimarul a explicat că lucrurile stau la fel şi în cazul celorlalte şase imobile despre care Poliţia a cerut lămuriri. Deşi practic conform legii cazul este prescris, primăria poate recupera cei 100.000 de euro.

2 COMENTARII

  1. D-le Stoia unde ai gasit denumirea de Politie Nationala?!Tampitule se numeste POLITIA ROMANA (a nu se confunda cu cocalarii locali impostori ai acestei denumiri)!

  2. Asta ori e un comunitar idiot,ori e un ziarist care iubeste comunitarii! Aloo,ziaristu`! NU exista institutia asta in Romania!
    De ce inventezi ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.