Ponta: Ieşirea lui Băsescu a fost o criză de nervi. Este profund...

Ponta: Ieşirea lui Băsescu a fost o criză de nervi. Este profund incontrolabil

0
DISTRIBUIȚI

ponta_basescu

Ieşirea de marţi seara a preşedintelui Traian Băsescu nu a fost o declaraţie de presă, ci o criză de nervi, a declarat premierul Victor Ponta, adăugând că probabil va urma un lung şir de crize de nervi deoarece preşedintele este „profund incontrolabil”, scrie Mediafax. „Eu astă seară nu am văzut o declaraţie de presă, ci o criză de nervi a unei persoane cu foarte puţină stăpânire de sine. Va urma un lung şir de crize de nervi din partea celui care ne-a tăiat salariile şi pensiile, un şir de crize şi nervi la Parchet pentru că cred că ar trebui să răspundă chiar penal. Este un om care nu îşi mai poate stapâni nervii, un asemenea individ trebuie ţinut cât mai departe pentru că e profund incontrolabil”, a spus Ponta la România TV. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Cotroceni, că premierulVictor Ponta nu trebuie să fie preşedintele României, pentru că ţara va intra în regres, el menţionând că îi cere şefului Guvernului să „se domolească” cu actuala campanie prezidenţială pe care o desfăşoară.

Traian Băsescu a atras atenţia la începutul declaraţiei de presă, că va face foarte multe aprecieri personale. „În opinia mea, domnul Victor Viorel Ponta s-a lansat în campania prezidenţială, acoperind incorect campania pentru alegerile europarlamentare. (..) Avem toţi în minte şi urechi imaginile din diversele locuri unde se deplasează şi întreabă: «Vreţi să fiu preşedintele vostru?» Şi, din sală: «Da!», şi el îşi continuă campania, ignorând interesul public, de a ajuta românii să înţeleagă cât de importante sunt pentru România alegerile europarlamentare”, a spus Traian Băsescu. „Comportamentul lui Ponta mă obligă să îl anunţ public că dacă nu va lăsa să se desfăşoare campania pentru alegerile europarlamentare, îi voi fi un opozant fără reţinere, pentru toate acţiunile pe care le face, pentru a-şi asigura un avans uriaş faţă de ceilalţi candidaţi în campania prezidenţială”, a spus Băsescu.

El a spus că „Victor Viorel Ponta este un premier corupt” şi „un om laş şi mincinos”.


El a dat ca exemple transferarea terenurilor din Insula Mare a Brăilei la Consiliul Judeţean Brăila sau încercarea „disperată” de a obţine de la CSAT un aviz pe privatizarea CFR Marfă. „Ştia şi el (Ponta, n.r.) ca şi mine că Gruia Stoica nici nu are bani şi că a drenat resursele companiei prin corupţie. El nu este numai corupt, este şi laş, nu îşi asumă ce face”, a spus Băsescu.

Preşedintele a mai arătat că un alt element de corupţie a premierului îl reprezintă reducerea datoriei Rompetrol, dar şi faptul că a încercat în „marţea neagră” să treacă prin Parlament legea graţierii şi amnistiei, acestea fiind acţiuni care „intrau în obligaţiile către cei corupţi care au intrat în avizul justiţiei”. „Asta e corupţie prin legi şi hotărâri de Guvern”, a mai declarat Traian Băsescu. Băsescu a mai spus că Ponta este dependent de baronii locali ai PSD, precum şi de patronii de mediaSebastian Ghiță şi „turnătorul Voiculescu”. Preşedintele a mai spus că România va intra în regres dacă Ponta va deveni preşedinte, menţionând că efectele guvernării actuale se vor vedea peste doi-trei ani, în timp ce situaţia bună actuală se datorează guvernării Boc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.