Ponta: „Nu este adevărat că l-am rugat pe Băsescu să-mi fie naş....

Ponta: „Nu este adevărat că l-am rugat pe Băsescu să-mi fie naş. Nu mă simt ameninţat de declaraţiile şefului statului”

0
DISTRIBUIȚI

ponta_basescu

Premierul Victor Ponta afirmă că nu l-a rugat pe preşedintele Traian Băsescu să-i fie naş, el adăugând că nu se simte ameninţat de declaraţiile şefului statului, singura ameninţare pentru România fiind „să rămână în continuare în acest tip de societate în care ura şi acuzaţiile sunt regula”.

Victor Ponta a fost întrebat, vineri, la Bistriţa, dacă este adevărat că l-a rugat pe preşedintele Traian Băsescu să-i fie naş, aşa cum a afirmat şeful statului, iar premierul a negat.

„Bineînţeles că nu este adevărat, dar nu asta e ideea. Ideea este următoarea: azi e Ziua Europei, e şi Ziua Independennţei, în care vechiul Regat a reuşit să-şi proclame independenţa şi după aceea, pasul următor a fost unirea cu Transilvania şi mâine e şi Ziua Regelui. În acest context, cred că toţi românii aşteaptă, îşi doresc şi merită ceva mai bun decât ce au văzut în ultimele seri, aşa încât eu cred că îmi fac datoria. Ieri am reuşit să vizitez şi să încurajez companii mondiale care creează locuri de muncă în România, creştere economică şi bunăstare. Astăzi vreau să vorbim foarte mult despre sănătate pentru că, într-adevăr, nu putem spune că suntem europeni dacă avem spitale ca în Evul Mediu şi medici plătiţi mult prea puţin şi o să fiţi extrem de uimiţi, dar eu, fiind convins că românii merită mai mult decât au văzut în serile trecute, eu desprea asta o să vorbesc şi pentru asta o să-mi consum energia în perioada imediat următoare”, a spus Victor Ponta.

Întrebat despre dosarul Panait despre care a amintit Traian Băsescu, Ponta a răspuns: „Cred că toţi românii vor aprecia foarte mult că, în loc să răspund la asemenea lucruri, îmi văd de treabă, de spitale, de şcoli,de societăţi comerciale, de drumuri, de sprijinit construcţia de biserici. Eu cred că acestea sunt lucrurile pe care le aşteaptă toată lumea de la mine şi cu atât mai tare se va vedea discrepanţa faţă de fac alţii fără să pronunţ nume”, a spus el.

De asemenea, întrebat dacă se simte ameninţat de aceste declaraţii, premierul a răspuns: „Nu, nici vorbă!”.

„Cred că singura ameninţare pentru România este să rămână în continuare în acest tip de societate în care ura şi acuzaţiile sunt regula.


Or eu, prin ce am văzut în ultima perioadă, şi pe partea de educaţie, de sănătate, de infrastructură, cred că România are o şansă extraordinară de a se dezvolta şi de a redeveni o societate normală inclusiv din punct de vedere medical. Eu am impresia că domnul preşedinte Băsescu vorbeşte doar pentru presă. Nu m-a întrebat nimeni din miile de oameni cu care m-am văzut ce a mai zis domnul Băsescu. Eu vreau să vorbesc pentru oameni. Am stat o oră în acest spital şi nu m-a întrebat nimeni nimic de domnul preşedinte”, a mai spus Ponta.

Premierul a participat, vineri, la Bistriţa, la inaugurarea Secţiilor de Obstetrică şi Neonatologie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, reabilitate cu bani de la Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Europeană de Investiţii, proiect în valoare de 2,4 milioane de euro. Cele două secţii au fost modernizate în perioada 2007-2014.

Preşedintele Traian Băsescu declara, joi, că premierul Victor Ponta are un caracter găunos, pentru că şi-a lăsat soţia însărcinată în 6 luni pentru a se căsători cu fiica unui lider PSD, menţionând, pe de altă parte, legat de moartea procurorului Cristian Panait, că este „un dosar închis forţat”.

Preşedintele spunea, la B1TV, că ceea ce nu şi-a imaginat la Victor Ponta a fost „dimensiunea găoşeniei, cât de găunos este”.

Băsescu a relatat, răspunzând unei întrebări, că actualul premierul obişnuia să vină la el „ca un pisicuţ”: „Să mă întrebe dacă poate să candideze la Primăria Capitalei, dacă nu mă înşel foarte tare şi dacă aş vrea să îi fiu naş. Era un pisicuţ (..) Pur şi simplu s-a cerut să vorbească cu mine şi l-am primit, eram parlamentar de opoziţie. Cum şi-a lăsat soţie însărcinată în şase luni ca să se însoare cu fiica unui prea puternic din PSD la el nu trebuie să ne mire, cum nu trebuie să ne mire şi modul în care s-a cam muşamalizat aventura lui şi relaţia lui cu Dumnezeu să îl ierte procurorul Panait”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.