Povestea primului disc de autor al chitaristului timişorean Horea Crişovan. Vezi cine...

Povestea primului disc de autor al chitaristului timişorean Horea Crişovan. Vezi cine este singurul invitat special pe My Real Trip

1
DISTRIBUIȚI

horea1

Binecunoscutul muzician timişorean Horea Silviu Crişovan a lansat primul material discografic de autor, My Real Trip, un disc ce curpinde 13 compoziţii proprii înregistrate pe parcursul a zece zile, în garsoniera de 23 de metri pătraţi a artistului, după cum ne-a declarat chitaristul născut în 22 februarie 1973. „My Real Trip este un concept care pe mine mă urmăreşte de mai mulţi ani. Piesa care dă titlul discului a apărut în diverse forme, este tema mea care o am de mai mult de 15 ani şi care mă urmăreşte. O consider foarte simplă şi românească. Este firul meu roşu şi mă agăţ de acest fir. Înregistrările pentru acest disc au avut loc la mine acsă, în garsonierea mea de 23 de metri pătraţi“, ne-a declarat Horea Crişovan. Printre cele 13 piese care alcătuiesc acest debut discografic se numără şi Marco Polo, o melodie în care apare şi singurul invitat al acestui album, care este celebrul chitarist macedonian Vlatko Stefanovski, cunoscut printre altele şi graţie faptului că a activat în trupa Leb i Sol.

„L-am cunoscut pe Vlatko prin intermediul lui Bajaga. El a spus că ne asemănăm foarte mult, suntem pe aceeaşi lungime de undă. Dealtfel Vlatko este unul din eroii mei. I-am trimis câteva piese şi a ales piesa Marco Polo. E singurul meu colaborator pentru că am vrut ca primul meu disc să fie simplu Horea. Să fiu propriul meu producător“, ne-a declarat chitaristul. Albumul My Real Trip a apărut într-o ediţie limitată şi va avea parte de o lansare oficială în cadrul Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna, după care va avea parte şi de o lansare în Timişoara, „într-o pivniţă răcoroasă“, după cum a precizat Horea.
horea2
Fiindcă cuvântul de ordine al „trip“-ului lui Horea este lejeritatea, albumul este promovat printr-o campanie inedită. „Deocamdată discul nu se poate găsi în comerţ. Sunt într-un turneu de promovare a discului cu bicicleta sau pe jos, pe la prietenii mei din oraş.


Vreau să exprim acea senzaţie de lejeritate, peste tot şi prin acest inedit turneu de promovare Vreau să stârnesc zâmbete. Este un disc desprins din matricea mea culturală.  Este un statement, un trip real. E imaginea mea naturală.  Am vrut să fie ceva pe care poi să-l bagi în buzunar, micuţ“, spune artistul. Ediţia limitată a acestui album are parte de o copertă în formă de scrisoare, exact ca şi discul legendarei trupe Post Scriptum, formaţie care a luat naştere în oraşul nostru în 1980. „Această ediţie limitată are trecuţi la capitolul destinatar prietenii mei cărora le-am făcut cadou albumul. Ştiu că nu sunt original. A mai fost o formaţie fabuloasă care a făcut aşa ceva, Post Scriptum, de care mă leagă foarte multe. Pe viitor, în cazul în care vor fi cereri, probabil voi pune şi pe internet acest disc. Nu vreau să mă hazardez. Este foarte posibil să atrag atenţia unei case de discuri specializată în world music. Ideile mele nu s-au oprit aici, am renunţat la şapte piese. Dar va urma şi al doilea disc“, spune Horea Crişovan. Mixul şi masterizarea discului au fost realizate de Adrian Popescu, iar câteva din piesele albumului s-au născut chiar în timpul înregistrărilor.

„Vreau să-i mulţumesc prietenului meu Adrian Popescu care a făcut mixul şi masterizarea în oraşul cu turnul Eiffel, care nu e Strehaia (n.n. – Paris). Înregistrarea pieselor a durat zece zile. E un disc foarte cinstit. Unele piese s-au născut în timpul înregistrărilor, cum ar fi Forest Song şi Nameless Song.  Am tras opt variante la fiecare piesă şi am lăsat varianta care mi-a plăcut fără să corectez ceva. Nu este un disc perfect. Sebastian  Ciocan de la Show Factory m-a ajutat cu procesul de producţie iar alte mulţumiri merg către cei care au făcut posibilă apariţia acestui disc, Erste şi Profilaxis“, a mai adăugat Horea Crişovan. Deşi My Real Trip este un disc a cărui idee s-a născut cu mulţi ani în urmă, acesta cuprinde în marea majoritate a lui piese noi, „altele decât cele ştiute de public“. „Urmează să fac un live cu orchestră. Marco Polo a fost orchestrată de un drag prieten Mircea Ardelean Jr, iar prietenii mei de la Incanto Quartet vor şi ei să introducă piese în repertoriul lor. Este un disc de world – music, acustic. Nu are percuţie şi nici bass, e pur şi simplu chitară. E un disc made in Timişoara. Multe din piesele discului nu sunt ştiute de public, unele sunt noi – nouţe“, a mai adăugat Horea. Chiar dacă are parte de un intro şi un epilog, ultima piesă a discului este Forest Song. „Este un final fals. Piesa Epilog, care este numărul 12 pe album, sună a epilog. Dar a fost făcută într-un moment nu foarte happy pentru mine. Aşa că. Mi-am dorit să intru în pădure pentru final. Acel Forest Song te îmbie să mai dai un play la disc“, spune Horea. O ediție limitată a discului a fost scoasă cu sprijinul „Fundația Inimii”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.