PREMIERĂ națională la Timișoara. Spitalul județean are un laborator de analize ultraperformant....

PREMIERĂ națională la Timișoara. Spitalul județean are un laborator de analize ultraperformant. Ce beneficii vor avea pacienții

0
DISTRIBUIȚI

spitalul judetean 13

La Spitalul Județean Timișoara, începând de astăzi, pacienții vor afla mult mai rapid de ce boli suferă, în urma analizelor efectuate. Și asta pentru că în cadrul Unității de Primiri Urgențe a fost înființată o linie automată de laborator, care a costat peste un milion de euro. Potrivit reprezentanților celui mai mare spital din vestul țării, acest laborator ultraperformant este unic în România.

“Această linie automată de analize a laboratorului poate stoca până la 10.000 de probe medicale și are o viteză de lucru foarte mare, plus că rezultatele sunt mai precise. Se pot realiza 4.000 de analize medicale pe oră și pot fi realizate 400 de tipuri de analize”, ne-a spus Dan Ilincariu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Timișoara.

Florin Bîrsășteanu, directorul celui mai mare spital din vestul țării, ne-a dezvăluit că această linie a fost achiziționată de Ministerul Sănătății încă de acum doi ani, doar că a stat nefolosită pentru că reprezentanții spitalului nu au găsit un loc adecvat în care să o monteze.


“Pentru că totul este automatizat, va fi redus numărul de personal, astfel că va crește competitivitatea, plus că și costurile pentru realizarea analizelor medicale vor fi mai mici în timp. Linia automată de laborator poate realiza analize medicale pentru populația din tot județul Timiș”, ne-a explicat și Florin Bîrsășteanu.

Această linie este funcțională începând de azi și a fost amplasată într-o fostă spălătorie de lângă  Unitatea de Primiri Urgențe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.