PRESSALERT.ro trece la nivelul următor – prima emisiune TV live

PRESSALERT.ro trece la nivelul următor – prima emisiune TV live

14
DISTRIBUIȚI

foto pressalert live

PRESSALERT.ro trece la nivelul următor. În octombrie 2009, vorbeam despre un nou început și scoteam pentru prima oară-n online numele de PRESSALERT.ro.


Anii au trecut și site-ul a devenit, spre surprinderea sau disperarea unora, un reper în mass media. Consider că este momentul să le oferim cititorilor noștri și mai mult.  Pe lângă obișnuitele investigații, comentarii și știri, vom lansa, marți, 6 mai,  prima emisiune TV online de pe site. În fiecare seară, de luni până joi, de la ora 20, vom discuta în stilul nostru despre cele mai importante subiecte.

Alături de profesioniștii de la HDV Studio, cei care ne vor asigura suportul tehnic, ne vom strădui să vă oferim un produs jurnalistic cât mai bun. Vom avea curajul să abordăm toate temele. Inclusiv cele acoperite altfel de o tăcere de multe ori soră cu tăcerea mafiotă. Nu ne dorim decât să fie un talk show în care lucrurilor să li se spună pe nume. În fiecare seară, cititorii vor putea să-și spună opiniile și să pună întrebări în timpul emisiunii pe pagina de Facebook. PRESSALERT LIVE, motor!

14 COMENTARII

  1. Felicitari !!! Ar fi minunat sa invitati toti sefii de institutii,pe rand,pt.a l-i se putea pune intrebari si pt a da raspunsuri concrete la neregulile care sunt in institutiile publice de stat,poate astfel i-am responsabiliza putin in ceea ce au de facut!

  2. Daca esti PROFI,ai CURAJUL,sa abordezi:Cazul Samartinean Cornel Mircea,au trecut 22 de luni,fara raspuns,la:spionaj.dividente,contracte cu semnul?,abuzuri in serviciu in forme agravante,angajati tarati prin tribunale,etc.,etc.

  3. Neregulile contestate de conducerea aeroportului se refereau la deficienţe în actele contabile ori la sume neîncasate din diferite contracte care au păgubit bugetul instituţiei conduse la vremea respectivă de pedelistul Cornel Sămărtinean. Comisia de control a constatat că la mai multe spaţii închiriate există diferenţe de suprafaţă care nu au fost facturate iar chiriile au fost mai mici faţă de tarifele aprobate de consiliul de administraţie, estimând un prejudiciu de 1.603.913,44 lei, cu TVA inclus. După ce aeroportul a făcut o altă experiză în urma căreia a rezultat o a treia variantă a suprafeţelor închiriate, Curtea de Conturi a ajuns la concluzia că, de fapt, nu se cunosc suprafeţele reale ale spaţiilor şi chiriile nu erau corect calculate. S-a constatat, de asemenea, că în 2010 şi 2011, potrivit contractelor pentru servicii aeroportuare, aeroportul a încasat bani mai puţini de la Carpatair şi Tarom faţă de tarifele prevăzute de consiliul de administraţie, deficitul fiind estimat la 1.711.943,67 lei. Un prejudiciu de 269.450 lei a fost stabilit ca urmare a subdimensionării spaţiului închiriat firmei Trinvest Bakery SRL şi a diminuării tarifelor aprobate prin hotărârea consiliului de administraţie.

  4. Nu au fost prezentate documente justificative care să confirme că o echipă de auditori ar fi identificat deficienţe de securitate a sistemului de stocare şi de transmitere a datelor şi nici vreun plan de măsuri pentru eficientizarea sistemului de supraveghere întocmit de firma Pre Quality, rezultând un prejudiciu de 130.466 lei. Pentru contractele de lucrări şi de furnizare semnate de Cornel Sămărtinean cu firmele MT Systems şi Agora SRL nu a fost prezentat un proiect tehnic sau de execuţie pentru instalarea sistemului de alarmă şi de supraveghere, nu există documente care să ateste lansarea comenzii, furnizarea produselor şi recepţionarea acestora ci doar un proces verbal de recepţie parţială care nu confirmă realizarea lucrării, plata făcându-se doar în baza facturii emise de furnizor.

    Printre deficienţele care nu au fost contestate de conducerea aeroportului pot fi amintite neurmărirea respectării clauzelor contractuale referitoare la termenele de plată şi necalcularea de penalităţi pentru achitarea cu întârziere a chiriei sau achiziţionarea unor maşini, echipamente, mobilier, aparatură birotică sau soft fără avizul ministerului de resort, aşa cum prevede legea. Curtea de Conturi Timiş a apreciat că bugetul de cheltuieli al aeroportului a fost depăşit în 2011 cu 110,22%, respectiv 3.567.870 lei.

  5. După cererile de ofertă, câştigătoare a fost fost firma MT Systems SRL, administrată de fostul ofiţer SRI Mircea Preunca, fratele consilierului PD-L Daniel Preunca, cu care s-a semnat un contract în valoare de 40324,87 lei. Cu excepţia preverilor legate de obiectul contractului, preţ şi durată, restul prevederilor nu au nici un fel de legătură cu instalarea echipamentelor de supraveghere, ci cu lucrări de…construcţii. Printre altele se prevede că “toate fosilele, monedele, obiectele de valoare sau orice alte vestigii sau obiecte de interes arheologic descoperite pe amplasamentul lucrării sunt considerate, în relaţiile dintre părţi, ca fiind proprietatea absolută a achizitorului”. . De asemenea, în stufosul contract, se fac referiri la amenajarea şantierului şi la obligaţia executantului “de a utiliza în mod rezonabil drumurile sau podurile ce comunică cu sau sunt pe traseul şantierului şi de a preveni deteriorarea sau distrugerea acestora”. Toate aceste prevederi şi multe altele care nu au nici o legătură cu echipamentele de surpaveghere apar în contractul semnat de toată conducerea de la acel moment a aeroportului “Traian Vuia”, neexistând, însă, nici un rând despre asigurarea datelor personale şi a drepturilor angajaţilor monitorizati.

  6. Dom director Idol se vorbește prin aeroport ca aeroportu a pierdut procesele cu Agora pentru camere video. E adevărat? Că daca e atunci cred ca aicam belito rău de tot.

  7. Dom director Idol se vorbește prin aeroport ca aeroportu a pierdut procesele cu Agora pentru camere video. E adevărat? Că daca e atunci cred ca aicam incurcato rău de tot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.