Prima prelevare de organe din acest an la Spitalul Județean Timișoara. Câte...

Prima prelevare de organe din acest an la Spitalul Județean Timișoara. Câte vieți vor fi salvate

0
DISTRIBUIȚI

operatie-640x480

O echipă de medici din cadrul Clinicii de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean Timișoara, în colaborare cu alte două echipe din București și Cluj-Napoca vor realiza, în această noapte, prima prelevare de organe din 2014.


Ficatul, rinichii, și posibil pancreasul vor fi prelevate de la o femeie de 50 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral.

Medicii timișoreni au făcut tot posibilul să o salveze dar, din păcate, femeia a intrat în moarte cerebrală, astfel că este ținută în viață doar de aparate. Familia acesteia a fost de acord să i se preleveze organele.

Astfel, dacă intervenția care va fi realizată în această noapte la Spitalul Județean Timișoara va fi un succes, vor fi salvate viețile a cel puțin trei oameni. “Ficatul va fi preluat de echipa de medici din București, iar rinichii și poate pancreasul, de echipa din Cluj-Napoca. Este prima prelevare de organe din acest an la Spitalul Județean Timișoara”, ne-a spus Dan Ilincariu, coordonatorul Centrului Regional de Transplant Timișoara.

Anul trecut, la spitalul județean au avut loc 14 prelevări de organe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.