Primăria Timișoara a predat amplasamentul pentru noua aripă a Spitalului de Copii....

Primăria Timișoara a predat amplasamentul pentru noua aripă a Spitalului de Copii. De ce spune Nicolae Robu că nu e nevoie „stringentă” de bani de la guvern

1
DISTRIBUIȚI

spitalul_de_copii_louis_turcanu03_c4a1626df9

Primarul Nicolae Robu a predat amplasamentul pentru începerea lucrărilor la noua aripă a Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”, proiect care a fost tema de campanie pentru Parlamentul României a pesedistului Sorin Grindeanu, acum deputat.

Edilul a declarat că „aici se va ridica un corp ultramodern cu demisol, parter şi şase etaje. A durat foarte mult până când am parcurs toate etapele unei noi investiţii, pentru că noi am plecat de la zero acum un an şi jumătate, nu exista decât voinţa de a face un astfel de corp, nu aveam nici studiu de fezabilitate, nimic.


Ei bine, noi am organizat o procedură de achiziţie publică pentru a găsi proiectantul care să organizeze studiul de fezabilitate. S-a elaborat proiectul şi apoi caietul de sarcini pentru găsirea executantului”.

Primarul a reamintit că lucrurile s-au mişcat „în timp record” (n.r – circa un an şi jumătate) şi că „întârzierile au fost datorate licitaţiei”. Legat de sprijinul de la Guvern, Robu promite că va trimite la Bucureşti o înştiinţare cum că lucrurile au fost demarate, dar spune că „am intrat în proiect fără să mă bazez pe guvern, find conştient că oricând am putea să ne trezim singuri cu această sarcină, chiar dacă este foarte grea, dar ne-o asumăm”.

Robu spune că nu a făcut demersuri mai repede pentru că nu era încă nevoie, „avem bani de la bugetul local prevăzuţi pentru acest an, dar dorim ca lucrurile să meargă cât mai repede, şi dacă primim mai mulţi bani de la guvern, avem pe ce să îi cheltuim. Eu spuneam că de aceşti bani nu este nevoie stringentă în sensul că nu ne ţine pe loc, dar finanţarea este mereu binevenită, din alte surse decât bugetul local”.

Primarul a conchis că speră să se respecte până la urmă un cuvânt dat va fi respectat şi ca nu mai puţin de jumătatea din valoarea investiţiei să fie suportată de guvern. Valorea este de circa 8 milioane de euro. Lucările vor începe efectiv la jumătatea lunii iunie, urmând ca până atunci firma care se ocupă, Prompt SA, să elibereze şi să pregătească terenul. Managerul spitalului, Ovidiu Adam a spus că accesul în şantier se va face pe lateral, astfel că pacienţii nu vor fi afectaţi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.