Proiectanţii dau din nou bătăi de cap Primăriei Timişoara. Ce proiect...

Proiectanţii dau din nou bătăi de cap Primăriei Timişoara. Ce proiect important ar putea avea probleme şi ce măsuri anunţă Nicolae Robu

0
DISTRIBUIȚI

blocuri

După spitalul de copii şi pasajul Jiul, Primăria Timişoara are probleme cu un nou proiect de anvergură pentru orașul de pe Bega. Anunţaţi cu surle şi trâmbiţe ca fiind deja o certitudine, cei 10 milioane de euro necesari pentru reabilitarea blocurilor de pe arterele principale din Timişoara ar putea veni cu întârziere.

Primarul Nicolae Robu a declarat că „am fost informat că două cereri de finanţare sunt absolut în regulă din toate punctele de vedere şi trebuie acum, din zi în zi, să fiu chemat la Bucureşti pentru a semna contractul de finanţare.


În total ar fi necesare circa cinci cereri pentru a acoperi toate blocurile situate pe marile bulevarde din oraş”.

Legat de problemele care au apărut până acum, primarul a explicat că „abia acum suntem în faza în care putem semna contractul de finanţare. Au fost nişte probleme cu proiectantul pe care l-am avut, care a venit cu un tarif într-adevăr derizoriu, dar ne-a şi creat probleme pentru ultima etapă, când trebuia să vină cu nişte chestiuni nesemnificative şi foarte uşor de rezolvat. Nu a avut promptitudine şi de aceea am şi luat măsuri ferme vizavi de el”.

Edilul a mai spus că cel mai probabil primăria se va judeca cu firma respectivă pentru că a reziliat contractul din cauza faptului că întârzierile ar fi putut cauza probleme în atragerea banilor. Robu este convins că va găsi chiar şi o firmă care va munci pro bono şi nu s-a sfiit să anunţe că e bucuros că Timişoara va fi şi mai plină de şantiere, e drept, unele care nu vor duce la perturbări ale traficului.

Totodată, mai marele urbei de pe Bega promite că va atrage bani şi pentru reabilitarea blocurilor situate în carterele mărginaşe, prin valorificarea unor iniţiative vechi rămase în „stand by”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.