Proiecte în valoare de aproape 100 de milioane de lei, semnate la...

Proiecte în valoare de aproape 100 de milioane de lei, semnate la Timișoara pentru dezvoltarea energiei regenerabile, în prezența ministrului Fondurilor Europene

1
DISTRIBUIȚI

273392-eugen-teodorovici

Zece proiecte finanțate cu bani de la Uniunea Europeană au fost semnate, astăzi, la Timișoara, în prezența ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. Proiectele au o valoare de aproape o sută de milioane de lei, dintre care 44 de milioane de lei sunt nerambursabili, și sunt axate pe dezvoltarea domeniului energiei regenerabile.

Eugen Teodorovici a ținut să precizeze că prin intermediul acestor proiecte semnate în cadrul Polului de Competitivitate MEDGREEN, se vor realiza o serie de parteneriate între mediul privat cu universitățile din țară.


“MEDGREEN este un pol de competitivitate, un program care vizează mai multe companii ce vor folosi deșeuri pentru producerea de energie. Este un pas important pe care-l facem pentru independența energetică a României, dar și pentru județul Timiș”, a explicat ministrul Fondurilor Europene.

Din județul Timiș au fost selectate patru proiecte prin intermediul cărora se va realiza o hală și se vor achiziționa echipamente pentru testarea de panouri fotovoltaice, prin cel de-al doilea proiect se vor dezvolta noi tehnologii eficiente energetic. Următorul proiect presupune o eficientizare energetică a blocurilor din Timișoara astfel încât locuitorii să plătească facturi mult mai mici la întreținere, iar în final se dorește ca deșeurile să fie utilizate pentru producerea de energie.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a mai precizat, astăzi, la Timișoara, că în ultimii doi ani a crescut rata de absorbție a fondurilor europene. “În ultimii doi ani au fost aduși în țară cinci miliarde de euro, față de 1,4 miliarde de euro cât erau în mai 2012. Este adevărat, încă suntem pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește rata de absorbție a fondurilor europene, dar sperăm ca în anul 2015 România se va situa pe un loc fruntaș. Dorim ca în următorii cinci ani să atragem în România 43 de miliarde de euro”, a explicat Eugen Teodorovici.

1 COMENTARIU

  1. Atsa e tot vrajeala electorala de la PSD. Nu are nici o legatura faptul ca a semnat boul asta nu stiu ce hartii pe aici fiindca noi timisorenii oricum nu am vazut si nici nu vom vedea nici un ban de la guvernul lor de comunisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.