Proiectul „Made in Banat”, prezentat la Banat AGRALIM 2014. Ce mai puteți...

Proiectul „Made in Banat”, prezentat la Banat AGRALIM 2014. Ce mai puteți vedea la târg

0
DISTRIBUIȚI

usamvb 1 p

Începând de mâine, timp de trei zile, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara se va desfăşura deja tradiţionalul târg de agricultură, industrie alimentară şi zootehnie Banat Agralim, o continuare a manifestării expoziţionale TIMAGRALIM, cu o vechime de peste nouă ediţii în regiunea de vest.

Târgul doreşte să valorifice şi să pună în evidenţă unele progrese din domeniul agriculturii şi a valorificării produselor agro-alimentare, ocupaţii tradiţionale şi cu o pondere semnificativă la nivel naţional şi internaţional în această zonă a ţării.

Pe o suprafaţă de peste 3.000 de metri pătraţi vor fi prezenţi peste o sută de expozanţi din ţară şi străinătate, care îşi prezintă utilajele agricole, cele folosite în tehnologia din sectorul zootehnic sau în comerţul produselor agroalimentare, precum şi serviciile pe care le oferă. Într-un pavilion comun vor fi prezente, de asemenea, 20 de firme din regiunea transfrontalieră – firme sârbeşti din Banatul istoric (zonele Kikinda, Pancevo, Zrenjanin) şi firme româneşti.

Acestea expun produse tradiţionale care aspiră la obţinerea mărcii „Made in Banat”, un proiect finanţat prntr-un program de cooperare transfrontalieră România-Serbia.


Proiectul vizează creşterea competitivităţii IMM-urilor care realizează produse specifice regiunii din România şi Serbia. În sectorul creşterii animalelor, al animalelor de companie şi ornamentale vor fi expuse exemplare reprezentative de taurine, ovine, caprine, cabaline, suine, păsări de curte, iepuri, diferite specii piscicole şi albine iar în zona limitrofă spaţiului expoziţional s-au realizat câmpuri şi loturi demonstrativ-experimentale cu culturi cerealiere, plante tehnice şi horticole. Au fost invitate să participe la expoziţie societăţi comerciale din domeniul serviciilor şi asistenţei financiar-bancare, al producătorilor de furaje combinate, produse sanitar-veterinare, edituri şi tipografii care promovează literatură de specialitate.

Deschiderea oficială a expoziţiei va avea loc vineri, la ora 11,00, după care va fi prezentat proiectul „Made in Banat”. Pe parcursul celor trei zile vor fi organizate mai multe workshop-uri pe diverse teme legate de profilul expoziţiei iar duminică, începând cu ora 10,00, va avea loc o prezentare a raselor de câini şi o demonstraţie de dresaj canin al antrenorului arădean Korsiczky Ştefan, specializat pe dresaj pentru urmărirea infractorilor şi căutare de droguri, şi al antrenorului timişorean Szenasi Eugen, cu câini specializaţi în salvarea victimelor din incendii sau dezastre.

Vor avea loc și demonstrații ecvestre și concursuri hipice, iar la eveniment va fi prezent și Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii din Republica Moldova, care va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea USAMVB. Nu va lipsi nici Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.