Reacția nervoasă a lui Băsescu la PRESSALERT LIVE când a fost întrebat...

Reacția nervoasă a lui Băsescu la PRESSALERT LIVE când a fost întrebat dacă a mințit despre Mile Cărpenișan în cazul ziariștilor răpiți în Irak VIDEO

38
DISTRIBUIȚI

 

 

traian basescu interviu pressalert tv mile 1

Invitat la Pressalert LIVE, președintele Traian Băsescu s-a enervat la finalul interviului, când i-a fost reamintit cazul jurnaliștilor români răpiți în Irak, în 2005.

Mai exact, președintele a fost întrebat despre Mile Cărpenișan, jurnalistul timișorean, pe care l-a acuzat, atunci, că a transmis informații false, că a mințit și că a manipulat în timpul crizei răpirii jurnaliștilor în Irak. Când a murit, a fost avansat la grad de sublocotenent și i s-a acordat post-mortem Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de cavaler, „în semn de recunoștință și apreciere pentru obiectivitatea și profesionalismul de excepție prin care a contribuit la corecta informare a opiniei publice românești asupra evenimentelor din mai multe zone de conflict ale lumii”.

Întrebat când a mințit – când l-a acuzat de dezinformare sau când l-a lăudat post-mortem pentru profesionalism, președintele și-a ieșit din pepeni.


„De ce spuneți că minte președintele României?(…) Dumneavoastră, ziariștii, ați greșit și vreți să acoperiți o minciună pe care ați spus-o la vremea respectivă, pentru că vroiați să vă băgați, ca ziariști, într-o operațiune în care n-aveați nicio treabă. Ați mințit și românii, dar mai ales, prin ce-ați transmis din Irak, ați mințit familiile care-și așteptau copii acasă. Nu încercați să mă convingeți că știați aventura colegilor dumneavostră ziariști din Irak, când de fapt o inventați ca să vă afalți în treabă. Acolo România a avut SIE, SRI, DGA și Armata Română care era în Irak, nu dumneavoastră v-ați ocupat de găsirea ziariștilor. Iar acasă, ca să vă primiți banii de la patroni, ați și inventat. Era să ne încurcați. Slavă domnului că au fost alții mai corecți decât dumneavoastră”, a contraatacat președintele.

Pe final, tonul său s-a înmuiat, și a explicat cum vede el situația. „L-am apreciat pe Mile Cărpenișan ca ziarist. Dacă un ziarist a transmis o dată o informație eronată, îi desființez toată cariera. Vă dau un exemplu, va să vedeți cum gândesc: Adrian Năstase este condamnat și e în închisoare. Deși au fost presiuni, nu i-am ridicat Steaua României, pe care a primit-o pentru ce a muncit. Nu desființez istoria unui om pentru o greșeală”, a mai spus Traian Băsescu la Pressalert LIVE. Deși a spus că nu s-a supărat, după emisiune președintele a părăsit val-vârtej studioul.

38 COMENTARII

    • Lasand la o parte profesionalismul, mojicia acestui „jurnalist” intrece orice masura. Nu ai voie sa inviti presedintele tarii tale intr-o asemenea discutie, in orasul unde era oaspete, si sa incerci sa faci „marele interviu” in care marlaneste sa jignesti. Si astea toate ca sa iti promovezi site-ul de investigatii de doi bani.
      Traim in tara pe care o construim singuri

    • Aiurea, nu si-a iesit deloc din pepeni! Calm si argumentat l-a facut praf pe papagalul asta bolsevic care aspira sa fie jurnalist…Excelent Base!!! 🙂

  1. Codul penal din 1954 ?!?! wtf??? poate vrea sa zica Codul penal din 1968 !!! Pe langa greseala asta, nu pot sa cred ca-si aroga meritele pentru adoptarea si intrarea in vigoare a noilor Coduri. Nu doar ca n-a avut niciun fel de contributie, mai mult, a impiedicat si intarziat intrarea lor in vigoare prin exceptiile de neconstitutionalitate pe care le-a tot ridicat… Dar la cealtceva sa ne mai asteptam de la dansul, decat sa ne minta ???

  2. MARINARUL! BASINA ACEEASI JAVRA ORDINARA DINN RMA CU FIX 10 ANI. JOS BASESCU: SLOGANUL ELECTORAL A LUI BASE ESTE: ,,MARINARUL SI MOSIA UDREA NANA INTERLOPII SI USCARIA”!

    • @MAGUREANU ,DU-TE BA’ SI ARUNCA-TE IN GARLA, DE PROSTI CA TINE PUTE TARA ! ‘TI-AI DREACU DE NENOROCITI,BAGATI TARA IN KKT CU ZOAIELE CARE AU FURAT REVOLUTIA,MA KKT CU NAS,DA-TI FOC !

  3. MARINARUL! BASINA ACEEASI JAVRA ORDINARA DIN URMA CU FIX 10 ANI. JOS BASESCU: SLOGANUL ELECTORAL A LUI BASE ESTE: ,,MARINARUL SI MOSIA UDREA NANA INTERLOPII SI PUSCARIA”!

  4. MARINARUL! BASINA ACEEASI JAVRA ORDINARA DIN URMA CU FIX 10 ANI. JOS BASESCU: SLOGANUL ELECTORAL A LUI BASE ESTE: ,,MARINARUL SI MOSIA UDREA NANA INTERLOPII SI PUSCARIA”! BASESCU MERGE LA PUSCARIE! IL BAGA VICTOR VIOREL PONTA!

  5. Omule, in loc sa iti dai seama ca ai fost extraordinar de penibil toata emisiunea si mai ales punand intrebarea asta lipsita de bun simt la sfarsit…tu insisti sa faci si articol din asta? E cea mai buna dovada ca tu esti chiar nesimtit sau pur si simplu prost.
    In mod cert te-ai lingusit pe langa staful presedintelui ca sa faci rost de interviul asta…ca apoi sa te faci de tot rahatul. Nu inteleg ce e in capul tau si ce crezi ca ai castigat din modul asta absolut lamentabil in care ai inteles sa vorbesti cu presedintele. In loc sa zici merci ca a venit in debaraua aia sau unde filmezi tu…te trezesti sa il jignesti hodoronc tronc fara nici o treaba.
    Inca o data…era acceptabil ca ai facut o gafa. Dar faptul ca tu nu o vezi ca o gafa, ci incerci sa faci din ea un titlu de glorie…deja e jenant. Incerci sa te angajezi la antena 3? Speri ca o sa te cheme astia acolo pe post de erou ca ai reusit sa fii nesimtit cu presedintele tarii?

  6. A dat Basescu de pamant cu amatorul asta. F. bine ca pui intrebari taioase, dar cand il faci pe om mincinos in fata, mai ales presedintele Romaniei, tu un kkt nepatentat esti doar o scula PSD-ista in acceptiunea unui om care gandeste. Chiar daca poate nu-i asa. Esti obraznic si lispit de viziune. Plimba barca.

  7. MAI BINE MARINAR BASIST DECIT COMUNISTI VOSTRI DE CARE NU VA PUTETI DESPRINDE PINA LA MOARTE CA VA PLACE SA NU FACETI NIMIC DOAR SA CISTIGATI PE MINCIUNILE VOASTRE. IAR REALIZATORUL ERA NORMAL SA-L LASE PE MILE SA SE ODIHNEASCA IN PACE

    • Pai, marinarul care te defineste ce a fost, domnule ? O fi fost un luptator impotriva comunismului in timpul regimului dictatorial al lui Ceausescu. Ca sa lucrezi ca reprezentatnt al unui stat COMUNIST ( condus de Ceausescu si Securitatea ), intr-un stat CAPITALIST, trebuia sa fii unul dintre securistii cu multe grade pe umar. Pai,tu crezi ca marinarul tau a renuntat la dogma ? Te inseli amarnicc. A fost si va ramane pana la sfarsitul zilelor lui un securist imputit. Pacat ca-l aperi. Cand detinutii politici mureau in inchisorile comuniste, Basescu era unul dintre securistii c au sustinut acel regim opresiv, regim cu care incepe sa semene si regimul impus de el in prezent. Aceleasi tehnici securiste de arestari si de descinderi ale procurorilor doar la „dusmanii” regimului. Am fost si inca suntem condusi de comunisti cu carnet de membru si cu epoletii securitatii pe umar. Si, din pacate, nu este vorba de Securitatea care s-a ocupat de integritatea tarii si a noastra ca neam, oameni cu onoare, care au dus un razboi invizibil cu multe alte state „vecine si pretine” dar si cu „agenturili straine” ale statelor „imperialiste” , ci de Securitatea aia plina turnatori si profitori care, dupa Revolutia din 1989 au acaparat tara si-au inceput s-o vanda, pentru propriul lor interes, bucata cuteren cu teren, padure cu padure, nava cu nava, fabrica cu fabrica…etc . Iar tu spui ca este mai bine sa fii marinar basist decat comunist PSD-ist. Asta se traduce prin, mai bine comunist decat comunist ! Pai, cum este mai bine, pana la urma ?

  8. GATA ! m-am lamurit si cu tine ba’ BoRta ,esti PENAL de PENIBIL,varza murata :)))))))))))))))))) SERIOS ! 😀 cum sa te prezinti ma’ in halu’ asta la un asa nivel 😀 pai daca faceai interviul asta la Palatul Copiilor ,te linsau juniorii,ai chinuit intr-un mod barbar limba romana,erai defazat,NU ti-e rusine ? pe bune !!!! PE BUNE !!!

  9. alt ziarist de nota p. cum ai inteles raspunsul la intrebarea lui Bota legat de aprecierea jurnalistului respectiv, din mot-a-mot-ul „Da, asta nu inseamna ca daca un ziarist, a transmis o data o informatie eronata, ii desfiintez toata cariera…” la „Dacă un ziarist a transmis o dată o informație eronată, îi desființez toată cariera.” Noroc pentru voi ca lumea crede mai mult decat sa asculte, ca altfel nu ati fi voi prostii in fruntea jurnalismului… Bota ii capu… doamne fereste

  10. …pai prin ce ai zis tu acolo inseamna ca tu ar trebui sa ti-o desfiinteze, ala o intrebat daca il apreciaza pe alt asa…, Basescu o raspunde clar cu da-ul si a mai adaugat asta nu insemna ca…, si tu scri „daca un ziarist…” (exact ce faci tu in articol, te simti inamicu lui, incepe rivalitatea, te simti important ca s-ar pune Basescu cu tine sau cu ce psihoza traiti oameni???)

  11. Nu mai injurati baieti ca nu are rost. Sau am uitat cu totii de mascarada rapirii jurnalistilor romani, operatiune prin care s-a demonstrat ca la noi totul se compromite? Dati un search pe google, cititi articolele vremii si o sa vedeti ca de fapt nu a fost nici o rapire, fapt confirmat la vremea respectiva de regretatul Mile Carpenisan si de Dragos Bota, pe care acum il injurati aici. Cititi cartile lui Ohanesian, jurnalistul care a picat de fazan intr-o operatiune de sifonare a banilor tarii, printr-o metoda dementa. Priviti la fata lui Basescu cand il intreaba de subiect si aflati raspunsul. Ce deranjeaza atat cuvantul minciuna? Sau Basescu asta nu a mintit niciodata?!? Restul, e mizerie!

  12. Domnule Ziarist Bota
    Ai limba tocita de la cat lingeti in c.r, dle ziarist am tot respectul pentru ziaristi si jos palaria in fata multor ziaristi dar dvs sunteti un Papagal agramat si incoerent, pacat ca va faceti colegii de rusine, zile frotilor Cristescu sa ti plateas a un profesor sa te cizeleze, sa te invete sa te exprimi ca ai mare nevoie.

  13. mai bota cum suporti ideea sa fi manipulat ???? e ca si o forma de sclavagism dar mai moderna si de finete ..dar ce mai conteaza tu esti manipulat…..bulangiul ala cistiga eurovizion/ul mama in ce lume traim/////

  14. Care reactie nervoasa, domnule „jurnalist”? Eu constat ca presedintele a fost surprinzator de calm, raportat la grobianismul de care ati dat dovada. Plus ca la cat de slab ati fost, mi-ar fi si rusine sa ma laud cu acest interviu…

  15. PRESS
    ALERT ….
    Am citit de mai multe ori cele postate de dvs . Daca-mi permiteti , va fac o recomandare : Este bine ca un moderator sa aprecieze comentariile care se fac si sa aprobe publicarea lor dar , cred ca este si mai bine sa ne dati posibilitatea si multora dintre cititori sa putem face aprecieri referitoare la calitatea , chiar subiectiva , a comentariilor care se fac . Bune s-au … aiurea , pe alte Siteuri se face acest lucru . Sunt convins ca si dvs doriti multa transparenta . Va multumesc .

  16. te-o facut praf Boto, te-o dominat ca pe o curva, nici sa clipesti nu ai avut voie si nu e vorba doar de ultima intrebare ci per total. Dincolo de grosolania cu care te-ai adresat era o intrebare pertinenta totusi ti-o dat mumu si la asta – nu desfiintez un om pentru o greseala! ce poate fi mai uman, mai gentil, si my knockout ca asta.

  17. interesant este ca Basescu face campanie PMP-ului pe bani PUBLICI !pe benzina statului ,pe salariile politieI care a fost mobilizata la maxim,samd.este o tara de RAHAT !!!!!!!

  18. e atat de prost acest jurnalist (sau ma rog, ce o fi) incat nu e in stare nici macar sa se faca inteles. In locul vostru nu postam interviul video fiindca demonstreaza incompetenta colegului vostru.

    • Hahahahahahahahahahaaa ,n-am rezistat ispitei si am revazut „interviul” 😀 fratioare ,cu greu ma abtin sa-ti spun „unele” 😀 cum dreacu te-ai prezentat in halul asta !!! pai la toate intrebarile te-a trimis dupa tigari,la fiecare capac pe care ti-l „transmitea” la urechea clapauga tu il intrrupeai 😀 COLAC PESTE PUPAZA,IL FACI SI „MINCINOS” :)))))))))))))))))))))))) Hohohohohohohoo ,ai scapat ieftin,cred ca ti-e greu sa-ti revii,Base e hiena omule,rechin batran,n-au scapat jurnalisti adevarati de el si te-ai incordat la el,ma rog…placere e de partea ta 😉 sper . P.S. Basescu ,e numai unul 😉

  19. felicitari DRAGOS BOTA !.intrebarile bune ,raspunsurile cu ocolisuri ,asa cum de altfel ne-au obisnuit ”dragii” nostri politicieni .vad comentarii critice la adresa ziaristului ,dar imi pun intrebarea :cati dintre acesti ”mari” critici ar avea curajul de a-i adresa o intrebare incomoda presedintelui? …,va spun eu :nici unul !,toti suntem tari in fata calculatorului.mai scrie unul pe aci ca BOTA este manipulat … .as intreba pe oricine daca nu este manipulat zi de zi ,secunda de secunda ,de la nasterea sa si pana la moarte ? de la reclame de tot soiul ,emisiuni tv,pana la discursul asa zisilor politicieni .traim toti intr-o manipulare continua .

  20. Domnule Dragos, poza selectata de dvs nu va face cinste. Deontologic, este o gafa. Cu care, culmea, va si laudati.
    Intr-o tara normala niciun om nu ar mai veni la dvs la interviu. Una este sa „ataci” niste probleme, alta este sa decontextualizezi.

    Despre final, doua vorbe:
    Explicatia data de Basescu este una de bun simt. Nu poti judeca un jurnalist pentru o greseala, dupa cum nu poti evalua activitatea editoriala a unui jurnalist in urma unui articol.
    Daca intr-adevar stiti lucruri care-l incrimineaza pe Basescu in situatia neclara a evenimentului din Irak, tocmai ati ratat o mare sansa de a le spune. Intrebarea dvs este cel putin „nepregatita”, cele doua lucruri nu se exclud (acuzatia de minciuna in cazul evenimentului din Irak si decorarea lui Mile pentru obiectivism etc).
    Cred ca ar trebui sa mai reflectati la felul in care ati pregatit acest interviu. Ati plantat multe capcane, dar pentru ca nu s-a prins „marinarul” in niciuna ati ales sa postati o poza tembela si sa va laudati cu o presupusa stare de nervozitate a presedintelui.

  21. Ba eu zic ca toate sunt acolo intrebari care merita raspuns……Basescu vrea sa faca ceva acum. Si primeste laude din toate partile. Dar pana acum? si-a incarcat conturle.

  22. Toti il scuipa si injura , toti ii baga p…a in gura ! La referendum a fost demis de majoritatea cetatenilor , nu mai are curaj sa iasa in public decat la cele aranjate , la interviuri televizate nu indrazneste la toti jurnalistii , merge doar pe la subordonatii sai inclusiv la colonei imbracati in civil ce o ard jurnalistic ! Cand incearca si ceva diferit si-o ia in freza ! Mai ramane sa fie scuipat in direct pe muie sau sa il ia la suturi ! Are noroc ca este pazit de SPP iar coabitantii lui din PSD-PNL-PC-UNPR nu vor sa ia act de demiterea lui in parlament ! Niste curve si borfasi ordinari !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.