Remus Văscuţ, trimis în judecată de DIICOT pentru acte asimilate celor de...

Remus Văscuţ, trimis în judecată de DIICOT pentru acte asimilate celor de terorism. Vezi cât de periculoase erau dispozitivele explozive produse de acesta

0
DISTRIBUIȚI

remus vascut fabricant bombe

DIICOT Timişoara l-a trimis în judecată, astăzi, pe Remus Văscuţ pentru pentru săvârşirea infracţiunilor de fapte asimilate actelor de terorism şi nerespectarea regimului materiilor explozive şi a altor trei bărbaţi – Mogoşan Marius, Martin Constantin şi Farcău Adrian, acuzaţi de nerespectarea regimului materiilor explozive sau a armelor şi complicitate la aceste infracţiuni. „În urma cercetărilor efectuate de către organele poliţiei judiciare din cadrul S.C.C.O. Arad, în colaborare cu organele statului cu atribuţii de strângere a datelor şi informaţiilor în domeniul siguranţei naţionale, a rezultat că Văsuţ Cornel Cătălin este preocupat de confecţionarea dispozitivelor explozive artizanale, periculoase pentru sănătate persoanelor şi integritatea bunurilor sau a altor valori ocrotite de legea penală. Pentru acesta, susnumitul a apelat la numitul Mogoşan Marius Liviu, de profesie inginer mecanic, pasionat de aeromodelism şi racheto-modelism, care l-a consiliat în legătură cu modul de confecţionare a unor dispozitive explozive. Pe canalul de comunicare www.okazii.ro, Văsuţ Cornel Cătălin i-a solicitat lui Martin Constantin Sebastian din Bucureşti să-i livreze mai multe ingrediente necesare confecţionării substanţelor explozive. Acesta a fost de acord şi i-a expediat prin serviciile de curierat materialele necesare. În aceeaşi activitate, a fost implicat  Farcău Adrian care, cunoscând preocupările lui Văsuţ Cornel Cătălin privitoare la confecţionarea materiilor explozive, i-a pus  la dispoziţie mijloace tehnice şi materiale pentru confecţionarea obiectelor arătate”, se arată în rechizitoriu.

Anchetatorii au scos în evidenţă că după ce în cauză au fost introduşi investigatori şi informatori sub acoperire, pe care Văscuţ  i-a asigurat că pot obţine o creştere a forţei distructive a dispozitivele explozive – ” și pot s-o fac și mai periculoasă”! (…)periculos ce au ăia p-acolo prin ..


Orient!”. Ulterior le-a spus că trebuie folosite piuliţe pentru ca efectul să fie devastator după ce a întrebat „tătă încăperea trăbă spulberată?”. Conform expertizei efectuate, cele două „bombe” ridicate de anchetatori în momentul în care Văscuţ a fost prins în flagrant că le livra ” constituie un dispozitiv exploziv improvizat perfect funcţional, care „ ar fi produs răniri de toate gradele, foarte grave, grave, medii şi uşoare, respectiv primare, secundare sau terţiare, funcţie de distanţa la care se găseau faţă de d.e.i. atât ca urmare a undelor de şoc cât şi a fragmentelor metalice sau nemetalice dacă ar fi fost iniţiate în spaţii închise şi dens populate”.

Martin Constantin este acuzat că l-a sprijinit pe Văsuţ  să confecţioneze substanţele explozive, expediindu-i prin serviciile de curierat substanţele necesare şi a deţinut la domiciliul materiale explozive şi dispozitive de confecţionare a unor astfel de materiale. În cazul luiMarius Liviu , de profesie inginer mecanic, procurorii au reţinut „cunoştea pasiunea inculpatului Văsuţ Remus Claudiu pentru confecţionarea dispozitivelor pirotehnice artizanale în scop de distracţie şi  l-a sprijinit să confecţioneze substanţele explozive, oferindu-i consiliere tehnică”. Farcău Adrian a fost cel care „l-a sprijinit pe inc.Văsuţ Remus Claudiu să confecţioneze substanţele şi dispozitivele explozive, punându-i la dispoziţie uneltele de la domiciliul său, unde deţinea un atelier de reparaţii. De asemenea, acesta a deţinut la domiciliu arme neletale, fără să deţină autorizaţie”.

Dosarul urmează să fie judecat de Curtea de Apel Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.