Sărbătoarea de 1 Mai, între defilarea politicienilor și micii poporenilor GALERIE FOTO

Sărbătoarea de 1 Mai, între defilarea politicienilor și micii poporenilor GALERIE FOTO

8
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-188957138">


titu bojin inghetata 1 mai 5

1 Mai. Muzeul Satului din Timișoara. Puțin trecut de ora 10.00. În poartă, grupuri – grupuri de pesediști, amestecați cu șefi de prin Consiliul Județean Timiș, discută aprins în așteptarea liderilor. Poporul muncitor stă relaxat la mici și bere și ascultă muzică populară live. După un timp se animă atmosfera. Apare senatorul Ilie Sârbu, însoțit de șeful pădurilor din România, Adam Crăciunescu. Îi urmează îndeaproape președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, echipat regulamentar la costum și cravată roșie. Urmează o sesiune prelungită de saluturi și pupături colegiale, timp în care apare și liderul PSD Timișoara, Sorin Grindeanu. Se pleacă la defilare pe aleile muzeului, printre grătarele care sfârâie la capacitate maximă.

Ilie Sârbu e luat cu asalt de două doamne stafidite care, după ce-l pupă, pleacă lăudându-se una la alta: „i-am  tras un mozol”. Puţin mai încolo, aşteaptă coloana oficială, pentru salut, şeful de la controlul jocurilor de noroc, Gheorghe Jurcă. Poliţistul îmbrăcat cu geacă roşie e nebăgat în seamă de eşalonul unu, dar se strânge călduros de mână cu deputatul Gheorghe Ciobanu. Se împart saluturi la cei de pe margini, iar când valul de politicieni ajunge-n zona scenei, muzica se întrerupe. „Salutăm delegaţia Consiliului Judeţean Timiş, în frunte cu domnul Titus Bojin”, strigă-n microfon prezentatoarea, care – după câteva secunde continuă „şi a domnului Ilie Sârbu, un cărăşan de frunte”. Câteva spectatoare aplaudă şi muzica reîncepe. La comandă, Titu Bojin e servit cu o îngheţată la cornet, adusă chiar de vicepreşedintele Dobra, care a fost trimis să o cumpere. Între două înfulecături, Bojin mai schimbă o vorbă cu colegii.

Când ajung la bisericuţa din muzeu, Sârbu şi Bojin intră să se-nchine şi să aprindă lumânări. Şi la morţi, şi la vii. În boxe, prezentatoarea de pe scenă continuă cu mulţumirile „salutăm şi prezenţa domnului vicepreşedinte Marian Vasile şi a domnului vicepreşedinte Dobra. Să le mulţumim celor care, când la batem la uşă, ne ajută să rezolvăm problemele noastre”. Poporul muncitor nu prea bagă-n seamă apelul şi-şi vede liniştit de ale sale. După o tură completă prin curtea muzeului, politicienii lasă parada pentru  câţiva mici şi-o bere.

8 COMENTARII

  1. Se susţine că un traficant de ţigări, cunoscut sub porecla de “Cocaină” pe care DNA l-a rebotezat “Nicotină” i-ar fi dat o sumă de bani. Acesta a recunoscut că i-a dat banii, dar a explicat că doar îi restituia pentru că nu i-a găsit ţuică de gutui în Serbia.Nu poate recunoaşte ceva neadevărat. Dacă vă veţi uita în dosar, veţi observa că inculpata Cumpănăşoiu Ana, în sarcina căreia se reţin 17 acte materiale de luare de mită şi care este cercetată în stare de libertate, i-a cerut, când era la Foeniu, unei traficante să-i aducă ţuică de gutui. Era o practică să le ceară să le aducă diverse lucruri. Cu toate acets fapte multe, Cumpănăşoiu este în libertate”. Numele Anei Cumpănăşoiu a fost invocat şi de apărătorul lui Marta care a afirmat că pentru doar acuzaţii de luare de mită este încă în arest, în timp ce “Cumpănăşoiu este în libertate, deşi colaboratorul sub acoperire a declarat că era cea care ridica bariera şi le permitea traficanţilor de ţigări să intre în ţară, aduna banii şi-i împărţea”.

  2. Budriş Cornel Florin, Dragomir Valerian, Verdeţ Dorin Adrian, Surulescu Nicolae, Antoni Dănuţ, Bârjovanu Ioan, Ghiţan Marius Dorin, Ivana Marin, moştenitorul defunctului Marc Ştefan, Caramatrac Ion Alin, Bănuţ Petrişor Bogdan, Alexoaei Ilie, Dicu Marian Mihai, Cumpănăşoiu Ana, Verdeţ Gheorghe şi Degan Marian – pentru contrabanda din 12.01.2011 – 1.022.857,81 lei.

    Braga Cristian Grigore, Dragomir Valerian, moştenitorul defunctului Marc Ştefan, Antoni Dănuţ, Ghiţan Marius Dorin, Alexoaei Ilie, Cojocaru Vasile, Dicu Marina Mihai, Cumpănăşoiu Ana şi Degan Marian Lucian – pentru contrabanda din 4.01.2011 – 2.051.200,11 lei.
    Chirculescu Sorin Horia, Dragomir Valerian, moştenitorul defunctului Marc Ştefan, Verdeţ Dorin Adrian, Tănase Vasile, Ivana Marin, Cumpănăşoiu Ana, Mocanu Adrian – pentru contrabanda din 13/14.01.2011 – 691.046.03 lei.Muntean Valentin Titus şi Cumpănăşoiu Ana – pentru contrabanda din 28/29.12.2010 – 422.501,65 lei.Cumpănăşoiu Ana – pentru contrabanda din 22.09.2010, 09.11.2010, 05.11.2010 – 1.016.820.,04 lei

  3. Cumpănăşoiu Ana, acuzată de săvârşirea a două infracţiuni de aderare la un grup infracţional organizat, a două infracţiuni de luare de mită, în formă continuată (3 acte materiale şi, respectiv, 4 acte materiale) şi a infracţiunii de contrabandă calificată, în formă continuată (4 acte materiale) – 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere ;

  4. Trist dar real, trist sa vezi atata slugarnicie, prostitutie si lume de joasa speta
    Citeam de Ghiya Jurca…cum poti sa nu ai putina demnitate si sa stai acasa, cu copii si sa preferi sa faci sluji la astfel de politicieni de doi lei….

  5. vechi comunisti si actuali bisnitari de fonduri publice . oare cum s au facut achizitiile publice la muzeul satului de candideaza ilas la europarlamentare , de unde bani ? poate o parte si de la tacsu k i primar la buzias .

  6. Clasa politică românească- oameni de doi lei, fără onoare, caracter și umanitate.
    Totul se plătește la un moment dat, mulți uită asta.

  7. Eh!!!asteptati ziua de luni sa-i vedeti pe domnii de mai sus ce umili,seriosi,pedanti,slugarnici si curtenitori vor fii cu toata prostimea ,doar,doar vor iesi oamenii la vot !pana acum din sondajele neoficiale ale psd vor iesii la vot sub…15%…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.