„Şcoala de rock“ a lui Nicu Covaci îşi prezintă elevii. Vezi când...

„Şcoala de rock“ a lui Nicu Covaci îşi prezintă elevii. Vezi când va avea loc concertul

0
DISTRIBUIȚI

talente

Campania de sprijinire a tinerelor talente muzicale „Cover Phoenix“ – acţiune care are parte de sprijinul liderului trupei Phoenix, Nicu Covaci – iese în faţa melomanilor timişoreni cu un inedit concert în cadrul căruia vor evolua patru tineri talentaţi, care au participat la repetiţiile puse la cale de cei implicaţi în acest proiect. Primii tineri care au intrat în acest proiect sunt Alexandru Roman (8 ani) la tobe, Călin Roman (16 ani), Silviu Ilescu (21 ani) şi Hans Buchert.

Alexandru Roman este un copil de opt ani pasionat de tobe, care studiază pe setul lui „Tama“ aproape de un an. Pasionat de sunetul şi de ritmul rock-ului se străduieşte să facă faţă în timpul repetiţiilor cu experienţa celor mari. Alături de el se află fratele mai mare, Călin Roman, care are patru ani de studiu în spate. Amândoi au moştenit dragostea pentru muzica bună de la părinţi. Tatăl lor, Ionuţ Roman, care este şi “sponsorul” pasiunii celor doi fraţi, spune că dragostea pentru muzica de calitate s-a transmis copiilor aşa cum s-au transmis cei şapte ani de acasă.


Silviu Iliescu este student la Mecanică şi a moştenit şi el dragostea pentru muzică din familie. Nu direct de la părinţi, ci de la un unchi, mare fan Phoenix. Hans Buchert a început de pe la 16 ani să se joace cu basul. A fost îndrumat către muzică de către prietenul său Silviu Iliescu. Au înfiinţat prima lor trupă, Black Roses, cu un alt prieten toboşar şi cântau într-o mansardă. Au întrerupt activitatea un an, datorită faptului că Hans a venit la Timişoara la facultate şi Silviu a rămas să termine liceul în Orşova natală. Acum se bucură că s-au regăsit şi că pot să participe trup şi suflet la renaşterea spiritului Phoenix.

La începutul acestui an, sub numele de „Cover Phoenix“, în oraşul nostru s-au pus bazele unui nou proiect de sprijinire a tinerelor talente muzicale timişorene care activează în domeniul rock şi folk. „Proiectul nostru se adresează tinerilor care vor să cânte rock şi folk. Scopul nostru este să găsim o sală de repetiţie. Încercăm să promovăm muzica tânără şi să îi ajutăm pe cei care au sau nu au compoziţii proprii, să îi îndrumăm cât mai bine“, a declarat Titi Dragomir, iniţiatorul acestui proiect, care se desfăşoară sub îndrumarea atentă a lui Nicu Covaci. Concertul numit  „Fie să renască“ va avea loc sâmbătă 24 mai la Life Pub de la ora 21. Alături de tinerele talente, care vor evolua în faţa publicului, la concert vor mai cânta formaţia Vest (Radu Stoica, Viorel Screciu, Ludovic Varadi, Puiu Popa şi Horia Marcu Rică) şi invitaţii speciali Lică Dolga, Titi Dragomir şi Lucu Valeriu Iocşa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.