„Scrisori de dragoste către Stalin”, premieră la Teatrul Național din Timișoara. Când...

„Scrisori de dragoste către Stalin”, premieră la Teatrul Național din Timișoara. Când va avea loc spectacolul

0
DISTRIBUIȚI

SCRISORI_DE_DRAGOSTE_CATRE_STALIN[100px]

Nu s-a încheiat bine prima parte a Festivalului European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Românești 2014, că Naționalul timișorean face din nou adunarea. De data aceasta timișorenii sunt invitați la o premieră, penultima până la încheierea stagiunii. Unul dintre cele mai titrate texte ale dramaturgiei contemporane va avea premiera joi, 22 mai, de la ora 19:00 în Sala 2 a Teatrului Național din Timișoara.

Este vorba despre piesa ”Scrisori de dragoste către Stalin”, de Juan Mayorga, în traducerea Doinei Făgădar, un spectacol purtând semnătura regizorală a lui Ștefan Iordănescu, în interpretarea actorilor Victor Manovici, Damian Oancea și Mălina Manovici.

”Pornind de la întâlnirile ficționale, tragi-comice, dintre autorul celebrei cărţi Maestrul şi Margareta, Mihail Bulgakov, şi „tătucul” Stalin, două personaje ale căror existenţe au avut repercusiuni enorme în istoria şi cultura secolului XX, spectacolul lansează o provocare intelectuală, socială şi artistică acută: cenzura politică a rămas, este sau va fi din nou un subiect de actualitate? Mai are Stalin ceva de spus în secolul XXI? Ce raporturi mai stabileşte astăzi Artistul cu Puterea? Care sunt limitele libertăţii?”, transmit reprezentanții Naționalului timișorean.

Decorul și costumele sunt semnate de Dorothea Iordănescu.


Regizorul îi mai are alături în echipa artistică pe artistul video Lucian Matei, compozitoarea Ildiko Fogarassy și light designer-ul Lucian Moga.

Biletele se găsesc la Agenţiile Teatrului Naţional (Agenţia „Mărăşeşti”, str. Mărăşeşti nr. 2 şi Agenţia „Sala 2”, Parcul Civic), care sunst deschise de marţi până duminică, între orele 11 şi 19, precum și online.

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.