SDM a declanșat procedurile pentru prima parcare supraetajată din Timișoara. Cum se...

SDM a declanșat procedurile pentru prima parcare supraetajată din Timișoara. Cum se va alege constructorul

1
DISTRIBUIȚI

parcare supraetajata_ex2

Prima parcare supraetajată din Timișoara este tot mai aproape de a deveni realitate. Așa cum recent anunța edilul-șef al orașului, Nicolae Robu, Societatea Drumuri Municipale (SDM) este cea care se va ocupa de contractarea unei firme de construcție. „Societatea Drumuri Municipale va primi concesiunea parcării din spatele magazinului Bega, în vederea contractării unui partner privat care să realizeze acolo o parcare supraterană. Suntem într-o situație inedită în ceea ce privește abordarea problemei găsirii unui partener privat, pentru că eu nu am dorit să se procedeze la negocieri directe cu cineva anume, ci am dorit să se selecteze partenerul prin o competiție deschisă public. Sunt instituite câteva criterii pe baza cărora se vor acorda punctaje și selecția va fi cât se poate de obiectivă, pe baza punctajului acumulat.


Am considerat că este important să punem criterii de eligibilitate și criterii de departajare. Evident, criteriile de calificare vizează garantarea asigurării unui anumit număr de locuri”, anunța Robu în urmă cu două săptămâni.

SDM a anunțat, astăzi, că va demara procedurile de organizare a selecției de oferte. „Societatea Drumuri Municipale (SDM) Timişoara organizează selecţie de oferte pentru construirea unei parcări supraetajate. SDM este interesată de partener-investitor pentru un contract de asociere in participaţiune. Colaborarea va duce la construirea si exploatarea în comun a unei parcări supraetajate în piaţa Foch Ferdinand, din spatele magazinului Bega. Selecţia partenerului se va face în conformitate cu caietul de sarcini aprobat prin Hotârare de Consiliul Local nr. 173 / 15 aprilie 2014. SDM Timişoara va participa în asociere cu terenul pe care se va construi parcarea, deţinut în concesiune”, se arată în anunțul remis de SDM.

Ofertele vor putea fi depuse la sediul societății, pe splaiul Nicolae Titulescu, nr. 10, până pe 3 iunie, ora 12. Ulterior, Consiliul Local Timișoara va trebui să instituie prin HCL o comisie de negocieri care va intra în tratative cu firma selectată. Aceasta va trebui, conform declarațiilor primarului, să se ocupe și de administrarea și întreținerea parcării.

1 COMENTARIU

  1. De multa vreme fratii Cristescu doreau sa construiasca o parcare in zona , asa ca sa nu mai sustina N. Robu ca nu are nicio obligatie fata de cei doi. Isi plateste datoriile oferindu-le un spatiu de constructie acolo unde vor ei , in urma unei „selectii” de oferte cu un castigator deja cunoscut. Bineinteles ca pentru viitoarea parcare va trebui distrusa o parte din parc !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.