Se întâmplă în învățământul timișorean. Educatoare cu trei facultăți, salariu de 650...

Se întâmplă în învățământul timișorean. Educatoare cu trei facultăți, salariu de 650 de lei la una dintre cele mai bune grădinițe

1
DISTRIBUIȚI

securedownload-11Grădinița cu Program Prelungit “Nikolaus Lenau ” din centrul Timișoarei, cu predare a limbii germane ca limbă maternă, este an de an “asaltată” de un număr impresionant de părinți, care doresc ca odraslele lor să știe o limbă străină chiar dinainte de a merge la școală.

Totuși, în anul precedent, reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș atrăgeau atenția că la aproximativ 1.000 de elevi înscriși în 40 de clase cu predare în limba germană, nu exista niciun cadru didactic calificat care să le predea micuților, cu câteva zile înainte de începerea școlii.


În acele condiții, Ministerul Educației a emis un ordin prin care acele posturi să poată fi ocupate pe pensionari, etnici germane sau absolvenți ai Liceului “Nikolaus Lenau”.

Nici în acest an, problema nu s-a rezolvat. Miralda Beleiu, directoarea Grădiniței cu Program Prelungit “Nikolaus Lenau”, este de părere că se găsește cu greu personal calificat care să le predea micuților din cauza salariilor foarte mici.

“Avem educatoare suficiente în acest moment, sperăm că rămân și din toamnă, dar în fiecare an, nu putem garanta acest lucru. Educatoarele noastre au terminat “Lenau”, sunt de etnie germană și vorbesc limba germană perfect, asta este și condiția de angajare și examenul se dă cu limba germană ca materie principală. Dacă pe parcurs își găsesc un serviciu în care limba germană este cerută și în care salariul este mai consistent, sigur că nu ne putem supăra că ne părăsesc, pentru că sunt tinere și trebuie să-și facă un viitor”, a precizat Miralda Beleiu.

Potrivit acesteia, o educatoare necalificată primește un salariu cuprins între 580 și 650 de lei. “Majoritatea educatoarelor au facultate, sunt cu studii superioare, sunt unele cu două-trei facultăți care au acest salariu”, mai spune Miralda Beleiu.

În acest moment, la Grădinița cu Program Prelungit “Nikolaus Lenau” predau 21 de educatoare, dintre care șase sunt suplinitoare, astfel că cel puțin cele șase posturi vor fi scoase din nou la concurs, în vara acestui an.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.